România va dezvolta capacități de producție pentru materiale de protecție necesare combaterii epidemiei de coronavirus

România va dezvolta capacități de producție pentru materiale de protecție necesare combaterii epidemiei de coronavirus

Prim-ministrul Ludovic Orban a afirmat, joi, că țara noastră nu avea asigurate stocurile obligatorii de materiale de protecție din sistemul sanitar. Însă, au fost semnate contracte în acest sens, iar o serie de companii românești vor iniția procese de fabricație.

„Suntem angajaţi într-un efort în care am implicat toate entităţile care au capacitatea de a putea obţine materiale de protecţie, echipamente, pentru a asigura necesarul de material. Repet din nou afirmaţia: stocurile existente prin lege, care ar fi trebuit asigurate prin prevederile legale pentru a fi pregătiţi pentru combaterea unei epidemii, erau zero. Practic, a trebuit să ne descurcăm, să facem faţă unei situaţii în care a trebuit să facem nişte achiziţii pentru a compensa absenţa stocurilor care ar fi trebuit constituite pentru a preveni şi pentru a putea interveni eficient în cazul apariţiei unei epidemii”, a susţinut prim-ministrul.

El a menţionat că Guvernul va susţine companiile care au capacitatea efectivă de a realiza aceste produse.

INFORMARE COVID-19

„Avem, în momentul de faţă, contracte semnate. Deja au început să vină diferite categorii de produse şi, încetul cu încetul, vom prelua în fabricaţie de către companii româneşti aceste produse care – trebuie să ştie toată lumea – sunt extrem de căutate, pentru că a crescut enorm cererea şi toate statele şi alţi actori privaţi sunt implicaţi în acest proces de achiziţionare a acestor categorii de produse. Ca atare, folosim penuria care a existat pentru anumite produse pentru a dezvolta capacităţi de producţie în România şi vom susţine companiile care au capacitatea efectivă de realiza aceste produse”, a spus Orban.

Surse: stiripesurse

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...