Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

România va avea prima sa fabrică de autobuze electrice! Țara noastră va deveni exportator

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

România va avea prima sa fabrică de autobuze electrice! Țara noastră va deveni exportator

Prima fabrică de autobuzele electrice din România se va produce la Ciororgârla, de o firmă care anterior construia autobuze cu motoare termice. BMC Truck&Bus deschide o linie de asamblare cu componente din China.

Citește și: Autobuze electrice și stații de încărcare pentru transportul din Sebeș și Daia Română: Investiție de peste 19 milioane de lei

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

BMC Truck&Bus, cu sediul în Ciorogârla, lângă București, se pregătește să deschidă o linie de producție pentru autobuze electrice, prima de acest fel din România. Este prevăzut ca în prima jumătate a anului viitor, fabrica din Ciorogârla să înceapă producția de autobuze electrice, sub numele Eurobus Diamond. Producția în țară permite reducerea costurilor cu 3-8% față de importul din China, unde BMC a furnizat deja 500 de autobuze electrice. Autobuzele fabricate la Ciorogârla vor fi livrate atât pe piața internă, cât și la export, având ca ținte inițiale piețele regionale, cum ar fi Bulgaria, Serbia, Ungaria, precum și alte piețe, inclusiv Italia și Spania, transmite Economedia, potrivit unui comunicat al producătorului.

Uzina din Ciorogârla va putea produce inițial 200 de autobuze electrice pe an, cu posibilitatea de extindere până la 7-800 de unități în funcție de cerere. Această inițiativă va contribui la crearea a 200 de locuri de muncă în prima fază, iar odată cu extinderea, numărul de angajați ar putea ajunge la 7-800 de bucăți. BMC Truck&Bus vizează nu doar producția de autobuze, ci și de vehicule mai mici din categoria microbuzelor electrice.

„Noi deținem în Ciorogârla un teren cu o suprafață de 35.000 de metri pătrați, din care actuala unitate de producție, în care am investit 3 milioane de euro, ocupă doar 10.000 de metri pătrați. Mai avem suficient loc pentru a doua facilitate”, spune Colacea. Potrivit acesteia, începerea producției de autobuze electrice va genera, într-o primă fază, crearea a 200 de locuri de muncă. Odată cu a doua facilitate, numărul de angajați va urca la 7-800. Practic, un om per autobuz produs anual”, a declarat Silvia Colacea, director executiv BMC.

Sursa: Economedia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Instagram își ajustează algoritmul pentru a promova conținutul original: Modificări majore la funcția Reels

Bogdan Ilea

Publicat

în

Instagram își ajustează algoritmul pentru a promova conținutul original: Modificări majore la funcția Reels Conținutul original de pe aplicația de social media Instagram urmează să fie prioritizat, iar conținutul „furat” urmează să fie penalizat, în urma schimbărilor modului în care funcționează algoritmul.  O nouă schimbare a modului în care funcţionează algoritmul de recomandări al Instagram […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea