România s-a făcut de rușine la încă un târg internațional de renume: Nu și-a scris nici măcar numele pe stand
România s-a făcut de rușine la încă un târg internațional de renume: Nu și-a scris nici măcar numele pe stand
Mai mulți internauți au remarcat ”discreția” cu care România s-a prezentat la Târgul de Carte de la Frankfurt, care a debutat în 19 octombrie. În fotografiile publicate de vizitatori se poate observa standul României, fără bannere care să anunțe că este standul țării noastre, spre deosebire de alte țări precum Slovacia sau Croația, țări ale căror standuri au fost pline de culoare și decorațiuni.
Un internaut critică în termeni duri modul în care a fost amenajat standul României la Târgul de la Frankfurt şi foloseşte #jenibil: „Munca de organizare făcută de onor Ministerul Culturii. Te umple o jenă fără margini când vezi ce înseamnă prezenţa noastră ca ţară la Târgul de Carte de la Frankfurt. #jenibil”. La postarea sa, un prieten virtual comentează: „Structura ieftină de stand pusă la dispoziţie de către târg. Că banii mulţi merg pe plimbările personalului”.
Un alt român care a vizitat în mai multe zile târgul, postează impresii de acolo. „Aşa arată standul României la Târgul de carte de la Frankfurt 2022! care standuri? Cele cu pereţi albi, fără nume, doar cu o hârtie lipită pe cele două laterale. Nici măcar numele ţării nu apare scris mare sau vizibil. Înăuntru nişte funcţionari care dau vina pe alţii care – chipurile – au decis o astfel de aranjare şi prezentare. Sigur, nimeni nu e de vină. Şi la câţiva metri, iată standurile a trei ţări din zona noastră estică – geografic, desigur. Mă întreb dacă se aude şi se vede pe undeva, mai sus”, a scris orădeanul Vasile Gabrian în primele zile ale târgului.
Acesta revine, la o zi după postarea iniţială, cu un mesaj în care menţionează: „Astăzi n-am făcut alte poze din târg pentru a compara standul României cu alte standuri, că sincer, te apucă aşa, ceva, nici nu ştiu cum să spun, când vezi cum o editură poate avea un stand foarte atractiv, cu lumini, scaune, mese, cărţi expuse foarte vizibil etc., iar standul colectiv al unei ţări arată ca vai de el”.
Târgul de carte de la Frankfurt, deschis în 19 octombrie, se încheie duminică. Anul acesta, România a participat cu stand organizat de Ministerul Culturii, iar invitaţii la această ediţie sunt scriitorii Jan Cornelius şi fotograful Marc Schroeder.
Anterior evenimentului, Ministerul Culturii din România a anunţat colaborarea cu Ministerul Culturii din Republica Moldova pentru o cât mai bună reprezentare a literaturii şi culturii române de pe ambele maluri ale Prutului.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
26 aprilie 2025 | Doliu național în România, în ziua înmormântării Papei Francisc Guvernul României urmează să declare doliu național în România pentru ziua de sâmbătă, 26 aprilie 2025, au confirmat surse guvernamentale. Măsura vine în contextul în care sâmbătă, 26 aprilie 2025, va avea loc înmormântarea Papei Francisc, potrivit Mediafax. Citește și: Papa Francisc, […]
Economistul Radu Georgescu: De ce scad pe bursă toate acțiunile companiilor din imobiliare
Economistul Radu Georgescu: De ce scad pe bursă toate acțiunile companiilor din imobiliare După ce zilele trecute economistul Radu Georgescu a explicat de ce nu recomandă investițiile în imobiliare și de ce nu este un moment oportun să cumperi un apartament, acesta revine și spune de ce scad pe bursă toate acțiunile companiilor din imobiliare. […]
PENSII 2025: Proiectul de modificare a regulilor de pensionare pentru magistrați, aviz favorabil al deputaților din Comisia de buget
PENSII 2025: Proiectul de modificare a regulilor de pensionare pentru magistrați, aviz favorabil al deputaților din Comisia de buget Deputații din Comisia pentru buget au avizat favorabil, marți, 22 aprilie 2025 proiectul de modificare a regulilor de pensionare pentru magistrați, inițiat de liderii coaliției de guvernare, proiect care propune ca de la începutul anului 2026 […]