Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

România s-a făcut de rușine la încă un târg internațional de renume: Nu și-a scris nici măcar numele pe stand

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

România s-a făcut de rușine la încă un târg internațional de renume: Nu și-a scris nici măcar numele pe stand

Mai mulți internauți au remarcat ”discreția” cu care România s-a prezentat la Târgul de Carte de la Frankfurt, care a debutat în 19 octombrie. În fotografiile publicate de vizitatori se poate observa standul României, fără bannere care să anunțe că este standul țării noastre, spre deosebire de alte țări precum Slovacia sau Croația, țări ale căror standuri au fost pline de culoare și decorațiuni.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Un internaut critică în termeni duri modul în care a fost amenajat standul României la Târgul de la Frankfurt şi foloseşte #jenibil: „Munca de organizare făcută de onor Ministerul Culturii. Te umple o jenă fără margini când vezi ce înseamnă prezenţa noastră ca ţară la Târgul de Carte de la Frankfurt. #jenibil”. La postarea sa, un prieten virtual comentează: „Structura ieftină de stand pusă la dispoziţie de către târg. Că banii mulţi merg pe plimbările personalului”.

Un alt român care a vizitat în mai multe zile târgul, postează impresii de acolo. „Aşa arată standul României la Târgul de carte de la Frankfurt 2022! care standuri? Cele cu pereţi albi, fără nume, doar cu o hârtie lipită pe cele două laterale. Nici măcar numele ţării nu apare scris mare sau vizibil. Înăuntru nişte funcţionari care dau vina pe alţii care – chipurile – au decis o astfel de aranjare şi prezentare. Sigur, nimeni nu e de vină. Şi la câţiva metri, iată standurile a trei ţări din zona noastră estică – geografic, desigur. Mă întreb dacă se aude şi se vede pe undeva, mai sus”, a scris orădeanul Vasile Gabrian în primele zile ale târgului.

Acesta revine, la o zi după postarea iniţială, cu un mesaj în care menţionează: „Astăzi n-am făcut alte poze din târg pentru a compara standul României cu alte standuri, că sincer, te apucă aşa, ceva, nici nu ştiu cum să spun, când vezi cum o editură poate avea un stand foarte atractiv, cu lumini, scaune, mese, cărţi expuse foarte vizibil etc., iar standul colectiv al unei ţări arată ca vai de el”.

Târgul de carte de la Frankfurt, deschis în 19 octombrie, se încheie duminică. Anul acesta, România a participat cu stand organizat de Ministerul Culturii, iar invitaţii la această ediţie sunt scriitorii Jan Cornelius şi fotograful Marc Schroeder.

Anterior evenimentului, Ministerul Culturii din România a anunţat colaborarea cu Ministerul Culturii din Republica Moldova pentru o cât mai bună reprezentare a literaturii şi culturii române de pe ambele maluri ale Prutului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”? Un episcop ortodox le-a explicat credincioșilor săi de ce nu se urează „Sărbători fericite!” de Învierea Domnului. Preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, a vorbit despre „păcatul” pe care-l fac unii credincioși în perioada pascală. „Mulţi dintre dumneavoastră v‑aţi împărtăşit cu trupul şi sângele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea