Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

România poate deveni cel mai mare producător de gaze din Uniunea Europeană: Autoritățile încurajează investitorii prin liberalizarea pieței gazelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024
România poate deveni cel mai mare producător de gaze din Uniunea Europeană: Autoritățile încurajează investitorii prin liberalizarea pieței gazelor

România poate deveni cel mai mare producător de gaze din Uniunea Europeană, iar investitorii au semnale pozitive din partea autorităţilor române începând cu luna septembrie, când au fost demarate discuţii pentru modificarea Legii offshore şi liberalizarea pieţei gazelor, a declarat, luni, Franck Neel, preşedintele Federaţiei Patronale de Petrom şi Gaze (FPPG), în cadrul unei conferinţe de profil.

El este şi membru al directoratului OMV Petrom, companie care, alături de americanii de la ExxonMobil, explorează zăcământul de mare adâncime Neptun din Marea Neagră.

Reprezentantul FPPG a susţinut că acest an a fost unul dificil pentru companiile din sector, având în vedere efectele OUG 114/2018 şi OUG 19/2019.

Potrivit acestuia, ca urmare a OUG 114/2018 a crescut preţul gazelor pentru industrie, ceea ce a dus la creşterea inflaţiei, lucru care se va reflecta în scăderea puterii de cumpărare pentru clienţii casnici.

El a amintit că, pentru demararea investiţiilor în Marea Neagră, este nevoie de stabilitate în reglementările fiscale, de piaţă liberă, precum şi de definirea şi protejarea consumatorilor vulnerabili.

Intenţia autorităţilor române de a modifica Legea offshore şi OUG 114/2018 reprezintă un important pas înainte, iar OMV Petrom rămâne dornică să dezvolte proiectul Neptun din Marea Neagră, se arată în raportul financiar al OMV Petrom pentru trimestrul al treilea al acestui an, publicat pe 30 octombrie.

Datorită acestor intenţii ale autorităţilor române, reprezentanţii companiei s-au referit în ton optimist la proiectul Neptun Deep din Marea Neagră. Aceasta după ce mai multe rapoarte anterioare precizau că decizia de investiţie era amânată din cauza regimului fiscal şi de reglementare.

sursa: bursa.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Românii pot să raporteze deepfake-urile de pe rețelele sociale printr-o platformă lansată de guvern: Anunțul Ministerului Digitalizării

Bogdan Ilea

Publicat

în

Românii pot să raporteze deepfake-urile de pe rețelele sociale printr-o platformă lansată de guvern: Anunțul Ministerului Digitalizării Românii pot trimite sesizări privind conținutul audio/video manipulat digital (deepfake) distribuit online în scopuri malițioase prin intermediul paginii web a Ministerului Digitalizării. Conform unui ordin publicat joi seara în Monitorul Oficial, aceste sesizări vor fi analizate și transmise […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea