România, pe ultimul loc în UE la educația online
România, pe ultimul loc în UE la educația online
România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană la educația online, potrivit unui raport publicat de Eurostat. Doar 9,2% dintre utilizatorii români de internet cu vârste între 16 și 74 de ani au declarat că au apelat la cursuri sau materiale online de învățare în ultimele trei luni.
Acest procent este semnificativ mai mic decât media europeană de 30% și decât procentul înregistrat în alte țări din regiune, cum ar fi Bulgaria (17%), Grecia (17%) și Polonia (18%).
„România are o problemă de educație digitală”, a declarat pentru Euronews, Ovidiu Pecican, directorul executiv al Asociației Române pentru Educație la Distanță și E-Learning (AERDEL). „Nu există o cultură a educației online în România, iar autoritățile nu fac prea multe pentru a o promova.”
Pecican a mai spus că există o serie de factori care contribuie la acest deficit, inclusiv lipsa de acces la internet, lipsa de competențe digitale și prejudecățile legate de educația online.
„Trebuie să facem mai mult pentru a educa oamenii despre beneficiile educației online”, a spus el. „De asemenea, trebuie să ne asigurăm că toată lumea are acces la internet și că are competențele digitale necesare pentru a participa la cursuri online.”
Unul dintre modurile prin care România ar putea îmbunătăți situația ar fi să ofere stimulente financiare pentru cursurile online. De exemplu, guvernul ar putea oferi burse sau deduceri fiscale pentru persoanele care participă la cursuri online.
O altă modalitate de a promova educația online ar fi să se dezvolte mai multe programe și resurse online de înaltă calitate. Guvernul ar putea finanța dezvoltarea acestor programe sau ar putea colabora cu organizații private pentru a le crea.
„Educația online are potențialul de a oferi acces la educație pentru mai mulți oameni”, a spus Pecican. „Dar pentru a profita de acest potențial, trebuie să facem mai multe pentru a o promova și a o face accesibilă tuturor.”
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Clasicul program de lucru între 9 dimineaţa şi 5 după-amiaza riscă să devină istorie. Tot mai multe companii se declară de acord cu programul flexibil
Piaţa muncii s-a redefinit în ultimii ani şi a schimbat modul în care angajatorii se raportează la salariaţi. Clasicul program de lucru între 9 dimineaţa şi 5 după-amiaza riscă să devină istorie, de vreme ce tot mai multe companii se declară de acord cu programul flexibil. În unele cazuri, acest lucru e prevăzut drept clauză […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate4 zile ago
Când începe Postul Crăciunului 2024: Ce zile de post mai sunt până la sfârșitul anului
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG
-
Opinii - Comentariio zi ago
13 noiembrie, Sfântul Ioan Gura de Aur, mare şi vestit luminator dascăl al lumii
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
În 11 noiembrie, creștinii ortodocși îl pomenesc pe Sfântul Mina, ocrotitorul celor păgubiţi
-
Opinii - Comentarii54 de minute ago
14 noiembrie: Sfântul Filip, cel de-al treilea apostol ales de către Iisus Hristos pentru misiunile sale pe pământ
-
Actualitate3 zile ago
Care este ora ideală pentru a bea cafeaua?