Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

România, pe ultimul loc în UE la educația online

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

România, pe ultimul loc în UE la educația online

România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană la educația online, potrivit unui raport publicat de Eurostat. Doar 9,2% dintre utilizatorii români de internet cu vârste între 16 și 74 de ani au declarat că au apelat la cursuri sau materiale online de învățare în ultimele trei luni.

Acest procent este semnificativ mai mic decât media europeană de 30% și decât procentul înregistrat în alte țări din regiune, cum ar fi Bulgaria (17%), Grecia (17%) și Polonia (18%).

„România are o problemă de educație digitală”, a declarat pentru Euronews, Ovidiu Pecican, directorul executiv al Asociației Române pentru Educație la Distanță și E-Learning (AERDEL). „Nu există o cultură a educației online în România, iar autoritățile nu fac prea multe pentru a o promova.”

Pecican a mai spus că există o serie de factori care contribuie la acest deficit, inclusiv lipsa de acces la internet, lipsa de competențe digitale și prejudecățile legate de educația online.

„Trebuie să facem mai mult pentru a educa oamenii despre beneficiile educației online”, a spus el. „De asemenea, trebuie să ne asigurăm că toată lumea are acces la internet și că are competențele digitale necesare pentru a participa la cursuri online.”

Unul dintre modurile prin care România ar putea îmbunătăți situația ar fi să ofere stimulente financiare pentru cursurile online. De exemplu, guvernul ar putea oferi burse sau deduceri fiscale pentru persoanele care participă la cursuri online.

O altă modalitate de a promova educația online ar fi să se dezvolte mai multe programe și resurse online de înaltă calitate. Guvernul ar putea finanța dezvoltarea acestor programe sau ar putea colabora cu organizații private pentru a le crea.

„Educația online are potențialul de a oferi acces la educație pentru mai mulți oameni”, a spus Pecican. „Dar pentru a profita de acest potențial, trebuie să facem mai multe pentru a o promova și a o face accesibilă tuturor.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare Compania Națională Poşta Română va modifica programul de lucru al subunităţilor poştale pentru minivacanța de 1 Mai și Paștele ortodox. Astfel, miercuri, 1 Mai, „Ziua Internațională a Muncii”, toate subunităţile poştale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea