Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

România, pe primul loc în Europa la decesele provocate de accidentele rutiere. Care sunt celelalte țări din top

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

România, pe primul loc în Europa la decesele provocate de accidentele rutiere. Care sunt celelalte țări din top

România deține, la nivel european, un record extrem de nefericit: este țara cu cele mai multe decese produse în urma accidentelor rutiere.

Între timp, țara europeană cu cele mai sigure șosele este Suedia.

În anul 2022, România a înregistrat 81 de decese cauzate de accidente rutiere la un milion de locuitori, un număr uriaș raportat la cele 21 de decese la milionul de locuitori înregistrate în Suedia, potrivit unui studiuefectuat de Stress Free Car Rental, o companie britanică de închiriere auto, care a calculat numărul de decese la un milion de locuitori cauzate de accidente rutiere în 2022, citat de rotalianul.com.

Ce țări sunt în top, după România
În topul țărilor cu cele mai periculoase șosele, România este urmată de Bulgaria (78 de decese la milionul de locuitori) și de Croația (71).

Portugalia este țara cea mai periculoasă din Europa de Sud, ocupând locul al patrulea la nivel general, cu 63 de decese la fiecare milion de locuitori.

Letonia, Grecia și Ungaria preced Italia pe locul al optulea, fiind respectiv a cincea, a șasea și a șaptea națiune europeană cele mai periculoase pentru conducătorii auto. Top 10 este completat de Belgia și Polonia.

În general, în Europa de Nord drumurile sunt mai sigure pentru șoferi, așa cum arată datele din Norvegia, penultima țară în ceea ce privește numărul de decese la un milion de locuitori în accidente rutiere, și Islanda, care ocupă locul al treilea de la coadă în aceeași statistică.

A patra națiune cea mai sigură pentru conducătorii auto este Danemarca, o altă țară din Europa de Nord, iar pe locul al cincilea se situează Regatul Unit.

Țara cea mai sigură din sudul Europei este Spania, situată pe locul al 21-lea în ceea ce privește rata de mortalitate per milion de locuitori în anul 2022.

Studiul subliniază atât situația alarmantă din România, dar și arată că implementarea unor măsuri eficiente pentru creșterea gradului de siguranță rutieră este absolut necesară în țara noastră, notează sursa citată.

sursa: gandul.ro

sursa foto: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale

Unirea Ziarul

Publicat

în

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale În urma închiderii totale a circulaţiei feroviare între stațiile Bekescsaba – Lokoshaza, petnru efectuarea unor lucrări la infrastructura feroviară de către administrația ungară – MAV Start, la sfârșitul lunii viitoare vor interveni modificări în circulaţia trenurilor CFR Călători. Dintre acestea, trenurile Ister și Dacia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea