România pe locul 3 în UE la absorbţia de fonduri europene pentru dezvoltare rurală
România se află pe locul trei în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte sumele efectiv absorbite prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020), după primele două trimestre din acest an, fiind doar în urma Franţei şi Germaniei, a declarat, joi, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii Alexandru Potor, la conferinţa „PNDR 2014 – 2020 în sprijinul agriculturii şi dezvoltării rurale din România”, organizată la Indagra 2017.
Suntem în urma Franţei şi Germaniei, cu doar vreo 200 de milioane de euro. Acestea sunt cifrele pe care le avem disponibile până la luna a şasea, care nu iau în calcul eforturile făcute de către AFIR, AM-PNDR şi APIA în lunile iulie, august şi septembrie. Eu cred că, după ce vom avea şi aceste sume, România urcă în clasamentul european, dar consider că şi poziţia a treia este extrem de prestigioasă şi de aceea adresez mulţumiri colegilor, beneficiarilor care au făcut eforturi să depună aceste proiecte şi tuturor care au avut o contribuţie la acest progres. Plăţile pentru trimestrul trei se vor deconta în luna decembrie, iar cele din perioada octombrie – decembrie la începutul lunii anului 2018″, a precizat Alexandru Potor.
Acesta a subliniat că orice sumă adusă din fonduri europene sprijină bugetul naţional, iar mecanismul de rambursare este suficient de rapid şi de flexibil, astfel încât să asigure reintroducerea în economia naţională a sumelor care au fost cheltuite ca avans de către statul membru şi nu produce un deficit.
În ceea ce priveşte preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene la nivel european în anul 2019 de către România, Potor a menţionat că în prezent se fac eforturi pentru a pregăti preluarea şi „susţinerea în foarte bine condiţii şi cu perfomanţă” pentru gestionarea Consiliul European pe partea de agricultură.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cinci alimente oferă suficientă energie încât pot substitui cafeaua. Cel mai important este, însă, ca micul dejun să nu se rezume la ceaşca de cafea, spune dr. Cristina Bălănescu, citată de libertatea.ro. Cele cinci alimente sunt: Banana Compusă, în principal, din zaharuri (glucoză, fructoză şi zaharoză) şi din fibre, banana este unul din alimentele energizante „consacrate”. […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
12 decembrie: Sfântul Spiridon, cel ce pleacă din raclă pentru a ajuta credincioșii care îl cheamă prin rugăciune
-
Opinii - Comentariiacum o zi
13 decembrie: Ziua Tipografilor
-
Ştirea zileiacum o zi
Marele artist Ioan Bocșa împlinește 77 de ani: S-a născut în vremea colindelor pe care astăzi le cântă. La mulți ani, maestre!
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
10 decembrie: Ziua internațională a drepturilor omului
-
Opinii - Comentariiacum 2 ore
14 decembrie: 69 de ani de la aderarea României la Organizaţia Naţiunilor Unite