Rămâi conectat

Economie

România, lider în Uniunea Europeană la creșterea comerțului cu amănuntul, în luna aprilie

Ziarul Unirea

Publicat

în

În luna aprilie, România a înregistrat cel mai semnificativ avans din Uniunea Europeană la comerțul cu amănuntul, comparativ cu perioada similară din 2017, arată datele publicate marți de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În ritm anual, comerțul cu amănuntul a crescut cu 1,7% în zona euro și în Uniunea Europeană. În aprilie, comerțul cu amănuntul în UE 28 a fost influențat de faptul că vânzările de produse non-alimentare au urcat cu 3,4%, cele de combustibili au crescut cu 1,3%, în timp ce vânzările de alimente, băuturi și țigări au scăzut cu 0,3%.

Cele mai mari creșteri anuale au fost raportate în România (7,4%), Polonia (6,6%) și Lituania (6,5%) și Franța, cel mai semnificativ declin fiind raportat în Malta (minus 3,1%), Belgia (minus 1,5%) și Slovenia (minus 1,4%).

În aprilie, comparativ cu luna precedentă, comerțul cu amănuntul a crescut cu 0,1% în zona euro și cu 0,4% în UE 28, după ce în martie s-a înregistrat un avans de 0,4% în zona euro și de 0,2% în Uniunea Europeană. Comerțul cu amănuntul în UE 28 a fost influențat de faptul că vânzările de produse non-alimentare au urcat cu 1,5%, cele de combustibili au crescut cu 0,6%, în timp ce vânzările de alimente, băuturi și țigări au scăzut cu 0,5%.

Cele mai mari creșteri lunare au fost înregistrate în Germania (2,3%), România (1,7%), Irlanda, Lituania și Marea Britanie (toate cu 1,5%), cel mai semnificativ declin fiind raportat în Portugalia (minus 4,1%), Slovenia (minus 2%) și Estonia (minus 1,8%).

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Instituțiile Financiare Nebancare nu mai pot percepe dobânzi exorbitante: Noua lege se aplică și contractelor aflate în derulare

Bera Larisa

Publicat

în

Instituțiile Financiare Nebancare nu mai pot percepe dobânzi exorbitante: Noua lege se aplică și contractelor aflate în derulare O nouă lege care prevede plafonarea dobânzilor pentru împrumuturile de la instituții financiare nebancare (IFN) a trecut de Curtea Constituțională și urmează să fie promulgată. Citește și: Controale la IFN-urile din Alba și alte cinci județe. Protecția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea