România intră în Schengen! Parlamentul European a votat pentru intrarea imediată a României în spaţiul Schengen

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Parlamentul European cere oficial Consiliului Uniunii Europene ca România şi Bulgaria să fie admise în spaţiul Schengen.

Rezoluţia a fost aprobată cu 514 de voturi pentru, 107 împotrivă şi 38 de abţineri.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Rezoluţia se bazează pe un raport realizat de europarlamentarul bulgar Serghei Stanişev (Grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor – S&D), în care el aduce critici Consiliului UE pentru că nu a permis aderarea României şi Bulgariei la Schengen.

În dezbaterea care a avut luni în plenul PE de la Strasbourg asupra raportului, Stanişev a spus că Consiliul UE a încălcat regulile europene în ultimii şapte ani prin faptul că nu a luat o decizie în legătură cu această chestiune, potrivit BTA.

El a acuzat de asemenea absenţa vreunui reprezentant al Consiliului UE la discuţia de luni, „în contextul în care aceasta este instituţia căreia îi este adresat raportul, în ciuda promisiunii guvernului austriac (care deţine preşedinţia Consiliului UE – n.r.) că această chestiune ar trebuie să fie pe agendă în acest semestru”.

El a mai afirmat că sunt „nedrepte” încercările de a cupla extinderea Schengen prin aderarea României şi Bulgariei de Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) al Comisiei Europene pentru monitorizarea progreselor celor două ţări în lupta împotriva corupţiei şi combaterea crimei organizate.

Sursa: economica.ro

Facebook 

2 Comentarii

Transportatorul 12 decembrie 2018 at 11:44

Mda’…:-(
Ne-au luat olandezii si portul de la Marea Neagra, acum putem intra in Schengen!
Suntem in razboi din 89″ incoace si din cauza imbecililor/infractorilor care ne conduc suntem robi pe pamantul nostru!
In loc sa profitam de apartenenta noastra la UE, imbecilii acestia vand tara pe „20 de arginti”, apoi dau in multinationale, de parca ele ar fi de vina ca suntem noi prosti?!
Dar cum se spune: „In tot raul este si un bine!”
Bine ca intram si asa/acum, depinde tot de noi sa profitam de aceasta noua oportunitate (daca nu cumva se va „sparge” UE, in curand!).
In loc sa „ne facem oameni seriosi” ca sa fim primiti in Schengen, ii dam inainte cu distrugerea tarii/democratiei si statului de drept si le dam tot cate o bucata din tara ca sa ne primeasca!
Aceasta le convine si mai mult, afaceri cu profituri uriase intr-o tara corupta ca si Romania!
„TRAIASCA ROMANIA DODOLOATA!”

Sorin 12 decembrie 2018 at 14:56

Noroc cu europarlamentarul bulgar.

Comentariile sunt oprite