România, împinsă de guvernul Boc tot mai aproape de faliment!
Iată că avem din nou confirmarea oficială a ceea ce ştiam deja cu toţii şi fiecare român a simţit pe propria-i piele de multă vreme, doar puterea încerca să ascundă prin propagandă mincinoasă: economia românească este la pamânt! Înţelegem astăzi că sacrificiul românilor din ultimii doi ani a fost zadarnic. Dacă România este într-o situaţie extrem de delicată şi nu a putut evita declinul, nu a putut să iasă din impasul economic, atunci ne întrebăm pe bună dreptate la ce au folosit tăierile brutale de salarii şi pensii?
Practic, politica de austeritate şi de împrumuturi a acestui guvern nesimţit a fost inutilă, a fost o opţiune total eronată, ale cărei costuri le plateşte acum populaţia întreit. Pâna nu demult, Traian Băsescu ne explica ce bine a procedat guvernul Boc atunci când a luat măsuri de austeritate, cât de bine stă România în raport cu alte state europene, cărora le-ar putea da lecţii, cum ne-am salvat noi tăind salarii şi dând afară bugetarii. Acum aflăm, culmea tot de la Băsescu, că, în realitate, aceste masuri n-au dus nicăieri, ci doar au nenorocit şi saracit milioane de români…
Băsescu a terminat cu o parte din vinovaţii crizei: pensionarii, bugetarii, statul gras, şi a trecut acum la găsirea altora, precum Uniunea Europeană, pieţele financiare mondiale, băncile.
Mai nou Traian Basescu se plânge şi dă vina pe Grecia. Uită însă faptul că nimeni nu mai are încredere în România este perfect justificat. Nimeni nu a avut încredere niciodată în România! Când tu spui în programul de guvernare şi în toate declaraţiile că vei privatiza şi vei restructura întreprinderi şi nu faci aceste lucruri, cineva te penalizează şi plăteşti. Când spui că vrei sa aduci investitori în energie şi de trei ani baţi pasul pe loc, cineva noteaza şi te ia de urechi! Când spui la construcţia bugetului în 2009 că mergi pe o creştere economică de 2% şi în final economia cade la -7,1%, atunci toţi te privesc cu rezervă când mai vii cu noi indicatori macroeconomici. Când spui că vrei să faci parteneriate public-private pentru anumite lucrări de infrastructură sau proiecte majore şi nici după trei ani nu a început niciun proiect, atunci niciun investitor nu te va lua în serios.
De fapt şi de drept, liderii politici aflaţi acum la putere în România au o mare problemă de credibilitate. Emil Boc nu participă la întrunirile cu omologii săi europeni. Pentru că nimeni nu îl bagă în seamă, nu că nu s-ar duce el. La ultimul Consiliu, în timp ce se discuta soarta Europei, Emil Boc s-a dus la o întrunire de partid la PPE, la o şuetă, să facă o invitaţie pentru un congres la anul. Ministrul de finanţe Gheorghe Ialomiţianu este absent total din cercurile financiare internaţionale. De ministrul economiei Ion Ariton n-a auzit nimeni, nici măcar în România, nici în oraşul lui natal, Sibiu. Toţi străinii notează acest lucru şi pun riscul pe România mai mare pentru că n-au cu cine să vorbească şi în cine să aibă încredere.
Este momentul acum să ne reamintim episoadele tensionate cauzate de Traian Băsescu în relaţiile cu Franţa şi Germania. Acum, când avem nevoie de banii nemţilor să investească în obligaţiunile noastre emise de Finanţe, ei lipsesc cu desăvârşire, şi vor lipsi şi pe viitor…
Cine raspunde totuşi pentru toate aceste greşeli? Nimeni. Vor răspunde cu siguranţă la alegerile de anul viitor. Românii sunt obligaţi să treacă din nou peste toate minciunile, vor accepta încă odată să mai strângă cureaua, iar pentru clientela politică a PDL se vor găsi din nou bani. Unica soluţie este să ne rugăm ca România să nu intre în faliment până la momentul alegerilor şi al schimbării prin vot popular a actualei puteri.
Deputat PSD de Alba, Radu COCLICI
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Alin Tomuș, sociolog: Ideea unui guvern minoritar nu face altceva decât să prelungească instabilitatea
Alin Tomuș, sociolog: Ideea unui guvern minoritar nu face altceva decât să prelungească instabilitatea Marcel Ciolacu a anunțat recent că PSD se retrage de la guvernare, pe fondul impasului în negocieri, însă social-democrații sunt dispuși să voteze un guvern de dreapta. Sociologul albaiulian, Alin Tomuș, și-a exprimat opinia referitor la contextul politic actual, afirmând că, […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum o oră
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor