Rămâi conectat

Politică Administrație

România, împinsă de guvernul Boc tot mai aproape de faliment!

Publicat

în

Iată că avem din nou confirmarea oficială a ceea ce ştiam deja cu toţii şi fiecare român a simţit pe propria-i piele de multă vreme, doar puterea încerca să ascundă prin propagandă mincinoasă: economia românească este la pamânt! Înţelegem astăzi că sacrificiul românilor din ultimii doi ani a fost zadarnic. Dacă România este într-o situaţie extrem de delicată şi nu a putut evita declinul, nu a putut să iasă din impasul economic, atunci ne întrebăm pe bună dreptate la ce au folosit tăierile brutale de salarii şi pensii?

Practic, politica de austeritate şi de împrumuturi a acestui guvern nesimţit a fost inutilă, a fost o opţiune total eronată, ale cărei costuri le plateşte acum populaţia întreit. Pâna nu demult, Traian Băsescu ne explica ce bine a procedat guvernul Boc atunci când a luat măsuri de austeritate, cât de bine stă România în raport cu alte state europene, cărora le-ar putea da lecţii, cum ne-am salvat noi tăind salarii şi dând afară bugetarii. Acum aflăm, culmea tot de la Băsescu, că, în realitate, aceste masuri n-au dus nicăieri, ci doar au nenorocit şi saracit milioane de români…

Băsescu a terminat cu o parte din vinovaţii crizei: pensionarii, bugetarii, statul gras, şi a trecut acum la găsirea altora, precum Uniunea Europeană, pieţele financiare mondiale, băncile.

Electrica Furnizare Discount

Mai nou Traian Basescu se plânge şi dă vina pe Grecia. Uită însă faptul că nimeni nu mai are încredere în România este perfect justificat. Nimeni nu a avut încredere niciodată în România! Când tu spui în programul de guvernare şi în toate declaraţiile că vei privatiza şi vei restructura întreprinderi şi nu faci aceste lucruri, cineva te penalizează şi plăteşti. Când spui că vrei sa aduci investitori în energie şi de trei ani baţi pasul pe loc, cineva noteaza şi te ia de urechi! Când spui la construcţia bugetului în 2009 că mergi pe o creştere economică de 2% şi în final economia cade la -7,1%, atunci toţi te privesc cu rezervă când mai vii cu noi indicatori macroeconomici. Când spui că vrei să faci parteneriate public-private pentru anumite lucrări de infrastructură sau proiecte majore şi nici după trei ani nu a început niciun proiect, atunci niciun investitor nu te va lua în serios.

De fapt şi de drept, liderii politici aflaţi acum la putere în România au o mare problemă de credibilitate. Emil Boc nu participă la întrunirile cu omologii săi europeni. Pentru că nimeni nu îl bagă în seamă, nu că nu s-ar duce el. La ultimul Consiliu, în timp ce se discuta soarta Europei, Emil Boc s-a dus la o întrunire de partid la PPE, la o şuetă, să facă o invitaţie pentru un congres la anul. Ministrul de finanţe Gheorghe Ialomiţianu este absent total din cercurile financiare internaţionale. De ministrul economiei Ion Ariton n-a auzit nimeni, nici măcar în România, nici în oraşul lui natal, Sibiu. Toţi străinii notează acest lucru şi pun riscul pe România mai mare pentru că n-au cu cine să vorbească şi în cine să aibă încredere.

Este momentul acum să ne reamintim episoadele tensionate cauzate de Traian Băsescu în relaţiile cu Franţa şi Germania. Acum, când avem nevoie de banii nemţilor să investească în obligaţiunile noastre emise de Finanţe, ei lipsesc cu desăvârşire, şi vor lipsi şi pe viitor…

Cine raspunde totuşi pentru toate aceste greşeli? Nimeni. Vor răspunde cu siguranţă la alegerile de anul viitor. Românii sunt obligaţi să treacă din nou peste toate minciunile, vor accepta încă odată să mai strângă cureaua, iar pentru clientela politică a PDL se vor găsi din nou bani. Unica soluţie este să ne rugăm ca România să nu intre în faliment până la momentul alegerilor şi al schimbării prin vot popular a actualei puteri.

Deputat PSD de Alba, Radu COCLICI

Publicitate

Politică Administrație

Declarație halucinantă marca Florin Roman: „Ar fi bine ca miniștrii să nu fie specializați pe sectoarele de activitate pe care le conduc”. Scuza politicianului „uns” ministru al Digitalizării

Publicat

în

Declarație halucinantă marca Florin Roman: „Ar fi bine ca miniștrii să nu fie specializați pe sectoarele de activitate pe care le conduc”. Scuza politicianului „uns” ministru al Digitalizării

Politicianul Florin Roman (47 de ani), noul ministru al Digitalizării în guvernul condus de Nicolae Ciucă, a oferit o declarație halucinantă încercând să explice faptul că a fost pus în funcție în ciuda faptului că nu are legătură cu domeniul de activitate.

Astfel, Florin Roman susține în apărarea sa că ar fi bine ca miniștrii să nu fie specializați pe sectoarele de activitate pe care le conduc, pentru a nu exista tentația furtului.

Electrica Furnizare Discount

„Unii m-au acuzat că nu am legătură cu acel domeniu, eu îl văd ca pe un avantaj, pentru că dacă vin din acel domeniu, de regulă, dacă vă uitați în spate, majoritatea au avut firme, afaceri în acea zonă.

E mai bine să fii fără tangență în domeniu, că există apetitul unora de a confunda banul public cu propriile afaceri. Deci, din punct de vedere al integrității, eu garantez că nu am niciun fel de afaceri în domeniu”, a declarat Florin Roman la B1 TV.

sursa: ziare.com

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR Alba: Pensiile speciale trebuie ANULATE, nu amânate!

Publicat

în

România se pregătește să accepte o nouă formă de inechitate în sistemul național de pensii. De la 1 ianuarie, ar urma să intre în vigoare noile pensii speciale ale primarilor. Decizia stă în mâna Guvernului, care poate amâna aplicarea acestei legi nedrepte, inechitabile și incorecte pentru milioanele de pensionari obișnuiți din România.

Chiar și în cazul unei amânări, sistemul național de pensii trebuie să intre într-o analiză și o reformă serioasă, deoarece există tot riscul ca în următorii ani să intre în colaps. Pe de altă parte, inechitățile create de pensiile speciale sunt jignitoare pentru milioane de pensionari români care încasează o pensie direct proporțională cu valoarea contribuțiilor plătite la fondul de pensii.

Am auzit în ultimele zile că teama de baronii locali este mare în rândul celor din coaliția toxică PNL – PSD și, mai nou, unii membri ai Guvernului ar dori să dea vina pe USR și pe fostul ministru, Cristian Ghinea, dacă vor amâna legea pensiilor speciale pentru primari. Fostul ministru al Fondurilor Europene a inclus în PNRR și reforma sistemului național de pensii, iar măsurile propuse afectează direct noile pensii speciale ale aleșilor locali.

Electrica Furnizare Discount

Dacă așa se poate amâna această lege incorectă și inechitabilă, îi rog public să dea vina pe USR și pe Cristian Ghinea. Suntem vinovați că ne dorim o reformă serioasă a sistemului național de pensii bazată pe principii corecte, echitate și contributivitate.

Dacă de la 1 ianuarie 2022 intră în vigoare legea amintită, vom avea o nouă presiune pe sistemul de pensii: peste 600 de milioane de lei este impactul pensiilor speciale ale primarilor asupra bugetului de stat. Pe lângă pensia calculată în funcție de contributivitate, foștii aleși locali vor mai încasa și o pensie specială între 1600 și 5000 de lei, în funcție de numărul de mandate.

În același timp, peste 80% dintre pensionarii români trăiesc cu pensii sub 2000 de lei, iar pensia medie în România este în jurul valorii de 1600 de lei. Să vă mai spun că, în prezent, cea mai mare pensie specială aflată în plată este în jur de 77.000 de lei, adică peste 15.000 de euro. Este aproape de 100 de ori mai mare decât pensia minimă și de 50 de ori mai mare decât pensia medie.

În prezent, în România avem două sisteme de pensii, în funcție de persoane. Marea majoritate a românilor primesc pensie în funcție de cât au contribuit, pe când o minoritate primește după diverse sisteme de calcul instituite prin legi speciale.Unde este echitatea? Unde este egalitatea în drepturi despre care vorbește Constituția României?
Sistemul de pensii din România trebuie reformat pe principii sănătoase și democratice! Toți pensionarii trebuie să fie egali în fața legii și să primească pensii pe bază de contributivitate!

Beniamin Todosiu,
Deputat USR de Alba

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Senatorul PSD de Alba, Călin Gheorghe Matieș: „Alba, sufletul României!”

Publicat

în

În acest prim an de mandat, la fel ca orice om de altfel, am împliniri și neîmpliniri, acțiuni pe care le-am dus cu bine la final, dar și unele care s-ar fi putut finaliza probabil mult mai bine, dacă aș fi putut să îi conving pe cei care au fost până acum la butoane. În ciuda criticilor, care nu vor înceta să apară, indiferent de ce aș spune sau face, de un lucru cred că s-au convins toți: fac totul cu mare patos, cu mare convingere și cu sinceritate pentru românii de rând. Chiar și unele declarații care, uneori, sunt interpretate de unii altfel decât eu, personal, mi-am dorit…Timpul le va dovedi pe toate.

Cred cu tărie pe mai departe că județul Alba este plin de oameni valoroși, de copii și tineri care sunt sau pot deveni cei mai buni în domeniul lor. În plus, copiii au puterea aceea extraordinară de a aduce bucurie, lumină și speranță în viețile noastre, dar au și capacitatea de a ne transforma pe toți în ființe mai bune, mai ales în această perioadă de pregătire pentru sărbătoarea Crăciunului.

Un grup de 15 copii absolut minunați: Ansamblul de dansuri populare ” Plaiuri sebeșene” de la Clubul Copiilor Sebeș împreună cu solistul Tudor Limbean – micul patriot; elevele: Mariș Maria și Șandru Ioana de la „Școala de folk” – Palatul Copiilor Alba Iulia, prof. coordonator Avram Daniel; elevele: Hoca Sonia Maria și Vesa Georgiana de la Clubul Copiilor Ocna Mureș, prof. coordonator Szocs Levente; dansatori profesor coregraf – Oprea Octavia, împreună cu însoțitorii lor, doamna director Corina Cotea – Palatul Copiilor, vor susține un mini-concert de sărbători săptămâna viitoare în Parlamentul României. Am făcut deja toate demersurile necesare pentru ca acest eveniment să aibă loc în data de 13 Decembrie și sunt convins că prin vocile lor de îngeri vor aduce multă căldură într-o clădire care, de foarte multe ori, este extrem de rece, nepăsătoare, ba chiar indiferentă la români și problemele lor.

Electrica Furnizare Discount

În Parlamentul României, vocea județului Alba se va face auzită și prin colindele noastre tradiționale. Le mulțumesc tuturor celor care au acceptat invitația mea și sunt convins că evenimentul va fi unul cu adevărat special și sensibil!

Senator Psd Alba

Călin Gheorghe Matieș

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare