Rămâi conectat

Ştirea zilei

România a căzut în Grupa D cu selecţionatele Olandei, Turciei, Ungariei, Estoniei şi Andorrei

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

România şi-a aflat sâmbătă seara adversarii din grupa preliminară a Campionatului Mondial de Fotbal 2014, ce va avea loc în Brazilia, ca urmare a tragerii la sorţi de la Rio de Janeiro. Din păcate, ca urmare a rezultatelor mai slabe obţinute de către naţionala ţării noastre în ultima vreme, aceasta a fost inclusă doar în urna a patra valorică. Aşa se face că a căzut într-o grupă destul de grea, dacă avem în vedere bătălia pentru primele două locuri calificabile, alături de Olanda, Turcia, Ungaria, Estonia şi Andorra. Dar iată cum arată grupele din zona Europa în urma tragerii la sorţi:
lGrupa A
Croaţia, Serbia, Belgia, Scoţia, Macedonia, Ţara Galilor
lGrupa B
Italia, Danemarca, Cehia, Bulgaria, Armenia, Malta
lGrupa C
Germania, Suedia, Irlanda, Austria, Insulele Feroe, Kazahstan
lGrupa D
Olanda, Turcia, Ungaria, ROMÂNIA, Estonia, Andorra
lGrupa E
Norvegia, Slovenia, Elveţia, Albania, Cipru, Islanda
lGrupa F
Portugalia, Rusia, Israel, Irlanda de Nord, Azerbaidjan, Luxemburg
lGrupa G
Grecia, Slovacia, Bosnia-Herţegovina, Lituania, Letonia, Liechtenstein
lGrupa H
Anglia, Muntenegru, Ucraina, Polonia, Republica Moldova, San Marino
lGrupa I
Spania, Franţa, Belarus, Georgia, Finlanda.
Echipele din cele nouă grupe vor juca sistem fiecare cu fiecare, tur-retur, în perioada 7 septembrie 2012 – 15 octombrie 2013. Câştigătoarele celor nouă grupe se vor califica direct la turneul final al CM de fotbal din 2014, iar cele mai bune 8 dintre cele 9 ocupante ale poziţiilor secunde vor merge la play-off (patru duble întâlniri eliminatorii, pe 15 şi 19 noiembrie 2013), menit să desemneze ultimele patru reprezentante ale Europei la turneul final. Chiar dacă nu le va fi deloc uşor, le urăm de pe acum mult succes tricolorilor noştri. (T.M.)

Şansele echipei naţionale la Campionatul Mondial din 2014

Olanda, Turcia, Ungaria, Estonia şi Andorra sunt adversarii pe care România trebuie să îi învingă pentru a se califica la Campionatul Mondial din 2014. Care ne sunt şansele? Va reuşi echipa naţională să facă faţă acestor formaţii? Sunt întrebări la care oficialii din sportul românesc au dat răspunsuri diferite, ba unii dintre ei au făcut pronosticuri . Astfel, Victor Piţurcă, cel care îi va antrena şi va aşeza piesele în terenul de joc a declarat că grupa este una extrem de grea – „Vom reîntâlni vicecampioana mondială, vechii noştri prieteni, dar şi ai mei personali, pe care i-am întâlnit şi în campaniile trecute, şi la EURO 2008. În acelaşi timp, ne vom confrunta şi cu echipe care tind să devină din ce în ce mai puternice şi care trebuie tratate aşa cum se cuvine. Am încredere că ne vom putea bate cu şanse reale cel puţin pentru locul 2”. Rugat să comenteze tragerea la sorţi pentru Campionatul Mondial ce se va desfăşura în Brazilia, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu a spus următoarele: „Grupa este destul de echilibrată. Olanda este o favorită certă, finalista CM din Africa de Sud, care este şi cap de serie. Va fi o luptă cu Turcia şi Ungaria pe viaţă şi pe moarte. Şansele sunt mici pentru Euro 2012, dar mai sunt patru meciuri şi trebuie să fim foarte atenţi la ele. Pentru CM 2014 ne batem în trei, noroc că am evitat Franţa şi Spania. Mai avem până încep preliminariile pentru CM, acum ne gândim la meciurile din această campanie de calificare, poate reuşim o surpriză pe final de campanie. Obiectivul lui Piţurcă, din punctul lui de vedere, este victoria la fiecare meci. Din punctul de vedere al Federaţiei e calficarea, chiar”. Conform declaraţiilor făcute de preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, norocul ne-a surâs la aceste trageri. Domnia sa a menţionat că grupa D în care evoluăm este una excelentă pentru noi… „chiar şi Olanda poate fi depăşită. Dintre toate adversarele din urna aia, chiar este cel mai mic rău. Iar la norocul lui Piţi şi ştiinţa lui, se califică sigur. În procente avem 50 la sută şanse pentru primul loc şi 50 la sută şanse la locul doi. Trebuie să fim atenţi cu Olanda, chiar ei mi se par cei mai periculoşi”.
În ceea ce priveşte declaraţiile unora dintre adversarii noştri, nu suntem o echipă de neglijat. Spre exemplu, Guus Hiddink selecţionerul Turciei ne laudă de-a dreptul spunând că „România se află într-un progres continuu. Au o echipă foarte bună şi ne va fi foarte greu. Avem însă încredere în noi. Din urna a patra, România este cel mai greu adversar posibil şi era de evitat”.
Mai e vreme până în 2014, timp pe care antrenorul şi jucătorii pot să îl folosească în favoarea noastră şi de ce nu să ne plaseze pe locul I în grupe. Speranţa moare ultima! (L.I.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Pensionar de 63 de ani sub control judiciar, în urma unor PERCHEZIȚII în Alba într-un dosar de contrabandă asimilată: Bărbatul avea peste 38.000 ţigarete fără marcaj fiscal în locuință

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pensionar de 63 de ani sub control judiciar, în urma unor PERCHEZIȚII în Alba într-un dosar de contrabandă asimilată: Bărbatul avea peste 38.000 ţigarete fără marcaj fiscal în locuință Un pensionar de 63 de ani a fost plasat sub control judiciar, în urma unor PERCHEZIȚII în Alba, într-un dosar de contrabandă asimilată. Bărbatul avea peste […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea