Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Rezultatele de la Evaluarea Națională 2020 ar putea fi ANONIMIZATE. Cum își vor afla elevii notele

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministerul Educației a trimis în decursul zilei de ieri o notă către comisiile județene de Evaluare Națională, prin care le transmite profesorilor din centrele de examen să îi informeze pe elevi “că rezultatele vor fi afișate anonim”.

Rezultatele de la Evaluarea Națională 2020 ar putea să fie anonimizate, pentru prima oară în istoria examenului.

Potrivit surselor Edupedu.ro, schimbarea vine după ce Autoritatea pentru Supravegherea Datelor cu Caracter Personal ar fi cerut Ministerului să respecte regulamentul GDPR, ignorat până acum.

Elevii vor afla astăzi, la examenul de Matematică, codurile individuale în dreptul cărora vor fi publicate notele lor, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro
Primele rezultate de la Evaluarea Națională 2020 vor fi afișate pe 22 iunie 2020

Contactat de Edupedu.ro, Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar, a declarat că în cursul zilei de ieri a avut o întâlnire online cu reprezentanții Ministerului Educației, care “ne-au adus la cunoștință că există posibilitatea anonimizării rezultatelor, pentru părinții care nu vor ca notele obținute de copii să fie publice”.

Nota Ministerului Educației, semnată de directorul general al instituției, prevede însă anonimizarea totală a rezultatelor, indiferent de opțiunea părinților.

“Codurile individuale vor fi distribuite candidaților în cursul zilei de 17 iunie 2020, în momentul predării lucrării scrise” la Matematică, a decis Ministerul Educației, care precizează în nota trimisă comisiilor județene de examen că acest cod individual “al fiecărui candidat generat de aplicația informatică EvNat corespunde numelui și prenumelui“.

Potrivit calendarului de Evaluare Națională 2020, astăzi se încheie examenele pentru cei mai mulți dintre absolvenții claselor a VIII-a. Din cei 172.532 de elevi înscriși la Evaluarea Națională, pentru 10.311 evaluarea continuă și joi, 18 iunie 2020, cu proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Rezultatele de la Evaluarea Națională 2020 vor fi afișate pe 22 iunie 2020, până la ora 14:00. Elevii nemulțumiți de notele de la evaluare pot să depună contestații atât pe 22 iunie – de la ora 16:00- până la ora 19:00, cât și pe 23 iunie (de la ora 8:00 până la ora 12:00).

Rezultatele finale de la Evaluarea Națională 2020 vor fi afișate pe 27 iunie 2020.

Sursa: edupedu.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea