Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Rezultatele controlului DSP Vâlcea la Spitalul din Alba Iulia: Neconformităţi şi fiole cu termen de valabilitate depăşit

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Spitalul Judetean Alba05În perioada 24 – 28 martie 2014, Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea a controlat Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia, conform ordinului Ministerului Sănătăţii. Inspectorii sanitari au identificat neconformităţi, o parte fiind remediate în scurt timp, însă au găsit şi fiole cu termen de valabilitate depăşit.

S-au constatat următoarele neconformităţi:

În câteva secţii, starea de igienă era parţial corespunzătoare şi anume pereţii, plafonul şi pavimentul necesita recondiţionare şi modernizare. Aceste neconformităţi au termene de remediere prevăzute în planul de conformare. O parte din recomandări au fost remediate în timpul controlului.

În secţia ORL  un salon are  pereţii neîntreţinuţi corespunzător, şi mobilier învechit.

Secţia boli infecţioase care se află în lucrări de modernizare şi reamenajare starea igienico-sanitară a fost corespunzătoare.

În blocul operator au fost identificate câteva fiole cu termen de valabilitate depăşit, parte din instrumental este învechit.

La spălătoria unităţii pereţii sunt degradaţi şi pavimentul parţial degradat.

La secţia exterioară Baia de Arieş s-au constatat următoarele:

În unele saloane pereţii sunt parţial degradaţi,  mobilierul şi lenjeria sunt învechite, grupurile sanitare au gresie şi faianţă parţial degradate.

Nu se asigură circuitul funcţional în spălătorie.

În urma neconformităţilor constatate s-au stabilit termene de remediere imediată pentru dezinfecţie şi curăţenie, acestea fiind rezolvate în timpul controlului. Pentru deficienţele constatate în ceea ce priveşte degradarea spaţiilor, remedierea lor se va face conform termenelor din planul de conformare.

S-a aplicat o amendă contravenţională pe persoana fizică în valoare de 600 lei  pentru existenţa medicamentelor cu termen de valabilitate depăşit din aparatul de urgenţă al blocului operator conform HG 857/2011 art. 33, litera d).

S-au aplicat 2 sancţiuni cu avertisment conform O.G.2/2001, pentru secţia ORL şi secţia psihiatrie cronici Baia de Arieş.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale

Unirea Ziarul

Publicat

în

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale În urma închiderii totale a circulaţiei feroviare între stațiile Bekescsaba – Lokoshaza, petnru efectuarea unor lucrări la infrastructura feroviară de către administrația ungară – MAV Start, la sfârșitul lunii viitoare vor interveni modificări în circulaţia trenurilor CFR Călători. Dintre acestea, trenurile Ister și Dacia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea