Rezultatele ANCHETEI DSP în cazul bărbatului de 38 de ani, DECEDAT la UPU Alba: Timpii consemnați în fișa UPU sunt corecți. Au fost respectate prevederile și procedurile

Paul Voicu - Primar 2020

Rezultatele ANCHETEI DSP în cazul bărbatului de 38 de ani, DECEDAT la UPU Alba: Timpii consemnați în fișa UPU sunt corecți

După vizionarea înregistrărilor de pe camerele video de supraveghere și ancheta DSP Alba, echipa de control a comunicat rezultatele anchetei în cazul pacientului de 38 de ani care a decedat la UPU Alba, joi seara.

Pacientul a intrat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia la ora 19:27, la scurt timp s-a realizat înregistrarea sa, iar la ora 19:36 i se verifică parametrii, fiind luat spre a fi consultat.

ELIT

În triaj, când a ajuns pacientul, mai erau patru persoane, dintre care una se înregistra, iar după circa 2 minute a fost preluat pentru înregistrare bărbatul de 38 de ani. În procesul verbal întocmit de reprezentanții DSP Alba se arată: ”Din datele consemnate în Fișa UPU cu nr (….) din data de 23.01.2020, reiese faptul că pacientul în vârstă de 38 de ani s-a prezentat în UPU la ora 19:27, ora primului consult medical fiind la 19:36 min (…)

După confruntarea cu înregistrările video ale camerelor de supraveghere am constatat că timpii consemnați în fișa UPU sunt corecți (…) este cod verde, iar timpul maxim de așteptare este de 60 de minute. Au fost respectate prevederile și procedurile”.

Mihail David - 2020

La ora 19.54 pacientul se află la urgențe majore, unde i se administrează tratament, iar pe camerele de supraveghere se observă că alături de el se află cadre medicale cu care comunică. Saturația încă este bună, iar după ora 20.00 starea de sănătate i se agravează brusc. Ulterior, în jurul orei 20.25, intră în stop cardio-respirator.

7 cadre medicale se află în jurul său (dintre care 3 medici UPU și 1 medic ATI), iar unul dintre medici (căruia i se terminase tura la ora 20.00, dar a rămas în continuare) încearcă să îl intubeze. Pacientului i se efectuează traheostomia, iar apoi este resuscitat timp de 60 de minute, rând pe rând, de către medici, însă din păcate fără succes.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Mariana 25 ianuarie 2020 at 17:59

Care au fost criteriile de selecție a codului verde?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...