Rămâi conectat

Ştirea zilei

Rezultatele ANCHETEI DSP în cazul bărbatului de 38 de ani, DECEDAT la UPU Alba: Timpii consemnați în fișa UPU sunt corecți. Au fost respectate prevederile și procedurile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultatele ANCHETEI DSP în cazul bărbatului de 38 de ani, DECEDAT la UPU Alba: Timpii consemnați în fișa UPU sunt corecți

După vizionarea înregistrărilor de pe camerele video de supraveghere și ancheta DSP Alba, echipa de control a comunicat rezultatele anchetei în cazul pacientului de 38 de ani care a decedat la UPU Alba, joi seara.

Pacientul a intrat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia la ora 19:27, la scurt timp s-a realizat înregistrarea sa, iar la ora 19:36 i se verifică parametrii, fiind luat spre a fi consultat.

În triaj, când a ajuns pacientul, mai erau patru persoane, dintre care una se înregistra, iar după circa 2 minute a fost preluat pentru înregistrare bărbatul de 38 de ani. În procesul verbal întocmit de reprezentanții DSP Alba se arată: ”Din datele consemnate în Fișa UPU cu nr (….) din data de 23.01.2020, reiese faptul că pacientul în vârstă de 38 de ani s-a prezentat în UPU la ora 19:27, ora primului consult medical fiind la 19:36 min (…)

După confruntarea cu înregistrările video ale camerelor de supraveghere am constatat că timpii consemnați în fișa UPU sunt corecți (…) este cod verde, iar timpul maxim de așteptare este de 60 de minute. Au fost respectate prevederile și procedurile”.

La ora 19.54 pacientul se află la urgențe majore, unde i se administrează tratament, iar pe camerele de supraveghere se observă că alături de el se află cadre medicale cu care comunică. Saturația încă este bună, iar după ora 20.00 starea de sănătate i se agravează brusc. Ulterior, în jurul orei 20.25, intră în stop cardio-respirator.

7 cadre medicale se află în jurul său (dintre care 3 medici UPU și 1 medic ATI), iar unul dintre medici (căruia i se terminase tura la ora 20.00, dar a rămas în continuare) încearcă să îl intubeze. Pacientului i se efectuează traheostomia, iar apoi este resuscitat timp de 60 de minute, rând pe rând, de către medici, însă din păcate fără succes.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 19 MARTIE : 455 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 19 MARTIE : 455 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea