Rămâi conectat

Actualitate

Rezultatele analizelor de apă potabilă din Alba, din primul trimestru al anului 2014, prezentate de DSP

Dragoş Suciu

Publicat

în

URS Construct

În cursul primului trimestru al anului 2014 Direcţia de Sănătate Publică Alba a analizat chimic un total de 205 probe de apă şi 96 probe microbiologic. Din totalul celor analizate, 25 probe au provenit de la primăriile cu care s-au încheiat contracte, restul de la agenţi economici şi persoane fizice.  

În urma analizelor au rezultat 18 probe necorespunzătoare  din punct de vedere chimic sau microbiologic după cum urmează: Primăria Pianu – 4 izvoare, Primăria Vinţu de Jos – un izvor Primăria Lupşa –  un izvor, Primăria Bucium  – un izvor, Primăria Roşia Montana – un izvor, Primăria Scărişoara – 1 izvor, Primăria Horea – 1 izvor, Primăria Albac – 1 izvor, Primăria Poiana Vadului – 1 izvor, Primăria Vadul Moţilor – 1 izvor, Persoane  fizice – 5 probe de apă necorespunzătoare.

Se constată neconformităţi care sunt puse pe seama activităţii umane în 99% cazuri. Acest lucru subliniază importanţa adoptării unor practici nepoluante pentru sursele de apă şi pe de altă parte reflectă necesitatea urmăririi în dinamică, în timp a surselor de apa. Pentru a sublinia aceste informaţii, putem spune, în urma analizelor  efectuate în instituţia noastră, că există diferenţe calitative între perioadele de recoltare: astfel în sezonul cald când activităţile umane sunt mai intense, apa este de calitate mai proasta decât în sezonul rece. Concludent ca exemplu, este izvorul din cartierul Tolstoi unde, datorita faptului că au dispărut sursele poluare, se constata o îmbunătăţire a calităţii apei, aproape de parametrii de potabilitate”, anunţă reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Alba.

DSP Alba reaminteşte obligativitatea primăriilor de a marca izvoarele cu apa nepotabila.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Codul Silvic 2025: Închisoare pentru hoții de lemne și supraveghere video a drumurilor forestiere

Bera Larisa

Publicat

în

Codul Silvic 2025: Închisoare pentru hoții de lemne și supraveghere video a drumurilor forestiere Noul Cod Silvic, adoptat prin Legea nr. 331/2024 a fost publicat în Monitorul Oficial pe 9 ianuarie 2025. Acesta introduce noi măsuri pentru protejarea mediului, dar și sancțiuni dure pentru a combate tăierea ilegală a lemnelor. Citește și: Noi reglementări în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea