Rămâi conectat

Ştirea zilei

Rezultatele alegerilor EUROPARLAMENTARE 2014 în Alba, după numărătoarea paralelă efectuată de PDL

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

alegeri pdlLiderii PDL Alba sunt optimiști privind rezultatele obținute la nivelul județului la alegerile europarlamentare care s-au desfășurat astăzi. Numărătoarea paralelă a voturilor a început în secțiile de votare iar datele transmise sunt centralizate la sediul partidului din Alba Iulia.

UPDATE: La finalizarea numărătorii paralele de la cele 50 de secţii din Alba Iulia, rezulatele alegerilor sunt următoarele: PSD – 27,7% (5346 voturi), PDL – 18, 03% (3400 voturi), PNL – 15,61% (2952 voturi), PMP – 7,42% (1404 voturi). Candidatul independent Mircea Diaconu a obţinut la Alba Iulia 9, 72% din voturile alegătorilor, respectiv 1839. 

UPDATE, ora 23.30: Din datele centralizate la această oră, reprezentanții PDL declară că au câștigat alegerile în 44 de comune și orașe: Blaj, Baia de Arieș, Zlatna, Almașu Mare, Arieșeni, Avram Iancu, Berghin, Cenade, Cergău, Ceru Băcăinți, Cetatea de Baltă, Câlnic, Crăciunelul de Jos, Cricău, Doștat, Fărău, Gârbova, Hopârta, Horea, Ighiu, Jidvei, Jidvei, Lopadea Nouă, Meteș, Mihalț, Mirăslău, Noșlac, Ocoliș, Ohaba, Poiana Vadului, Poșaga, Rădești, Roșia de Secaș, Sălciua, Sântimbru, Sohodol, Unirea, Vidra, Albac, Blandiana, Gârda, Pianu, Săsciori, Şibot şi Valea Lungă.

Pentru Alba Iulia rezultatele nu sunt îmbucurătoare, după centralizarea rezultatelor din 30 de secții de votare se estimează deja un eșec, ”scorul” fiind favorabil PSD-ului.

De asemenea, la ora 00.05, datele centralizate arată că PDL Alba a pierdut şi localităţile Ocna Mureş, Aiud, Abrud, Câmpeni,  Teiuş, Sebeş şi Cugir.

–––––––––––-

În ciuda rezultatelor parțiale ale exit-poll-urilor, care la nivel național îi dau pe cei din PSD-UNPR-PC câștigători, democrat-liberalii locali sunt convinși că județul Alba va ieși încă o dată ”din tipare” iar PDL se va situa, la fel ca în ultimii ani, pe primul loc.

Sunt rezultatele pe ţară. Corect, ne aşteptam un pic la mai mult. Noi discutam de peste 15%. Ce este drept sondajele noastre înainte de a ne face şi de a rămâne PDL-işti, de a ne face PMP-işti, sau alte partide, erau pe undeva pe la 20 – 21%, acum dacă le adunăm acolo suntem, la 20%. Dovedeşte că încă partea de dreapta a PDL există, pentru că şi PMP-ul, ştiţi prea bine, sunt oamenii noştri, adică din aceeaşi familie. Rezultatele acestea spun că dacă dreapta nu se trezeşte de mâine (nu ştiu dacă o să doarmă în noaptea asta), nu va fi bine. Nu va fi bine nu pentru noi oamenii de dreapta, nu va fi bine pentru ţară, că vorba aceea, de anihilat nu ne poate anihila nimeni. Deci acesta este mesajul pe care eu îl văd. Sincer, după tot ce s-a întâmplat în România în doi ani de zile, după tot ce s-a întâmplat în guvernarea USL, pe urmă USD şi PSD sau ce guvernare este, nu aş fi crezut niciodată că lucrurile pot să fie aici, că poate să rămână pe la 40%”, a declarat președintele PDL Alba, Mircea Hava, la aflarea exit-poll-urilor.

Acesta a recunoscut că la nivel național speranțele partidului erau mai mari, respectiv să obțină un rezultat către 30% însă ”câteodată trebuie să vină şi un moment al adevărului în care să se arate care este starea”.

Liderul democrat-liberal s-a arătat, însă, optimist spunând că în opinia sa rezultatele pot să se schimbe până la finalizarea numărării voturilor: ”Ceea ce vreau să văd, ca să putem să judecăm ca lumea, este să vedem şi prezenţa la vot pe Transilvania, rezultatele pe Sud, etc, pentru că în momentul acesta poţi să spui ceva. Da domnule, s-a întâmplat, sunt zonele roşii, roşii au rămas şi mai roşii. Cam asta poţi spune acum. E o discuţie, iar o discuţie serioasă se va putea face mâine după ce vom avea rezultatele finale şi după ce vom avea şi participarea la vot, participarea pe zone, unde au fost, câţi au fost, pentru că şi asta spune foarte mult”.

Întrebat despre ce părere are de rezultatele PMP, Mircea Hava a declarat: „Este rezultatul preşedintelui Băsescu, şi asta ştie toată lumea. Sigur, împreună puteam să trecem de 22, aşa cum aveam sondajele înainte de <MAREA SCHISMĂ>, puteam să trecem lejer de 23%”.

În declarația sa Mircea Hava a atins și subiectul mitei electorale care, din informațiile pe care le are, s-a practicat chiar în Alba Iulia, de către reprezentanții celorlalte partide care au încercat cu bani, produse sau minciuni, să-i convingă pe cetățeni să voteze în favoarea lor: ”Nu poţi să vii să minţi pe cineva cu 20 de lei sau cu un kilogram de făină de mălai să îţi dea votul, nu poţi să foloseşti oamenii spunându-le că la Alba Iulia vi s-au tăiat ajutoarele sociale şi iacătă că acuma dacă noi câştigăm o să vi le dăm. Deci minciună, minciună, minciună. Este drept că prinde, la o anumită categorie de oameni mai săraci prinde şi aici trebuie să lucrăm un pic altfel, să punem lucrurile la punct aşa cum trebuie. Dacă asta înseamnă democraţia în România, şi asta înseamnă mersul în continuare spre Europa, deci integrare totală în Europa, atunci nu este deloc bine”.

Președintele PDL Alba a concluzionat că tocmai pentru ca România să devină o țară pe deplin integrată în Europa este necesară formarea unei Drepte puternice care ”să nu lase țara pe mâna celor care au furat-o”.

Sunt sigur că împreună cu PNL-ul, împreună cu PMP-ul, cu celelalte partide de dreapta, vom ajunge la o înţelegere. Înţelegerile se pot face şi se respectă sau nu se respectă. Vom ajunge la un mod de a trăi şi de a lucra împreună cei de dreapta, pentru că suntem datori să nu lăsăm ţara pe mâna lor. Au luat-o, au furat-o de fapt, o să vedeţi şi lucrurile care s-au întâmplat, lucruri care nu se fac. Dacă vorbim de Dreapta, trebuie să ne comportăm ca oamenii de dreapta, cu morală creştină, cu acţiune creştină, dar să respectăm ceea ce înseamnă dreptatea şi democraţia”.

La rândul său prim-vicepreședintele Ion Dumitrel a vorbit atât despre speranța ca PDL să obțină un scor bun la nivelul județului, dar mai ales despre semnalele pe care le-a primit de la cetățeni care în opinia sa chiar își doresc ca Opoziția să fie formată dintr-o ”Dreaptă puternică”: ”Mi-am dorit să ajungem pe judeţ la Alba spre 40%. Nu ştiu cât va fi, aşteptăm acum rezultatele. Însă am mai spus un lucru, că mi-aş dori ca de mâine dreapta să se trezească, să se unească. Acesta cred că este semnalul cel mai clar pe care-l dă exit-poll-ul din seara aceasta. Eu am văzut ce vor şi oamenii, oamenii chiar doresc să fie şi o dreaptă puternică, numai că ar trebui să avem lideri naţionali responsabili faţă de România de sus şi până jos, deci mă refer la nivel naţional. Sunt toate partidele care se declară de dreapta foarte ambiţioase şi fiecare cu muşchii lor, când li se încoardă muşchii nu arată nimic. Deci cea mai mare bucurie pentru PSD a fost că a reuşit să împrăştie dreapta. Iar de mâine să vedem cine e cel mai responsabil faţă de dreapta şi de România, aşteptăm linişte. De la preşedintele Băsescu care a distrus dreapta, şi de la liberali care s-au împrăştiat şi ei în toate felurile”.

Stire în curs de actualizare

Articol scris de: Ioana SFÂRLEA și Alexandra MATEȘ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea