Rămâi conectat

Actualitate

Rezultate simulare Evaluare Națională și Bacalaureat 2022: Ce note au primit elevii și care este situația pe țară

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultate simulare Evaluare Națională și Bacalaureat 2022: Ce note au primit elevii și care este situația pe țară

Rezultatele de la simularea examenului de Bacalaureat sunt încă procesate de către Ministerul Educației, dar Sorin Cîmpeanu a dat câteva cifre pentru Edupedu.ro, în cadrul conferinței online „Educația financiară în școală și acasă – provocări în pregătirea profesorilor, elevilor și părinților”. Astfel, 59,73% dintre elevii de casa a XII-a au luat notă de promovare la matematică și istorie, 68,1% au trecut de proba la alegere și 70,2% au promovat la română.

CITEȘTE ȘI: SUBIECTE Simulare Bacalaureat 2022 la Matematică: Cerințele primite de elevii de profil REAL

În ceea ce privește examenul de Evaluare Națională, la română au luat peste 5 un total de 70,53% din elevi și la matematică au luat 60,58%. Cîmpeanu a adăugat că rezultatele slabe de la unii itemi din probele de la bacalaureat se suprapun peste perioada de predare online, adică al doilea semestru din clasa a X-a și materia din clasa a XI-a.

„Rezultatele la simulare sunt, cu două excepții, mai slabe decât anul trecut. Excepțiile sunt la examenul de Bacalaureat, pentru proba obligatorie a profilului, pentru care anul acesta avem o rată de promovare de aproape 60%, mai exact de 59,73%, anul trecut am avut 51,4%, deci este mult mai bine anul acesta. Proba obligatorie a profilului, examenul de Bacalaureat, simulare. Proba la alegere a profilului, de asemenea, a înregistrat o ușoară creștere, de la 68,1% anul trecut, la 70,92% anul acesta. În rest, la toate celelalte probe, limba și literatura română, Bacalaureat, avem o scădere de la 70,2 la 68,31 și la maternă suntem în curs de a centraliza datele, avem o creștere și aici. La Evaluarea Națională, la limba și literatura română, note mai mari sau egale cu 5 avem 70,53%, mai puțin decât anul trecut. La limba maternă avem 82,45%, iar la matematică avem 60,58% față de 59,77% anul trecut”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

CITEȘTE ȘI: SUBIECTE Simulare Bacalaureat 2022 la Istorie: Ce au avut de rezolvat elevii de UMAN

Ministrul a precizat că subiectele de la simulări au un grad de dificultate de obicei mai mare decât cele de la examenele propriu-zise.

„În urma analizei acestor rezultate, colegii mei deja și-au însușit lecțiile și își vor face un setting adecvat pentru subiectele de la examenele naționale de Bacalaureat și Evaluare Națională. O primă concluzie pe care mi-au spus-o deja este aceea că rezultatele sunt foarte slabe spre exemplu la Bacalaureat pentru clasa a XI-a și semestrul doi din clasa a X-a. Întâmplător sau nu, rezultatele slabe pentru acești itemi, chiar dacă materia a fost sau nu periată, simplificată pentru această perioadă, confirmă faptul că educația online a fost departe de a-și atinge scopul. Se suprapun rezultatele slabe peste perioada de predare online, clar. Este o primă concluzie pe care colegii mei au desprins-o cu foarte multă claritate. Îmi pare rău, dar este o confirmare a ineficienței predării online în condițiile în care nu întrunim toate elementele”, a spus Cîmpeanu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Câtă apă trebuie să consumăm când este caniculă și care sunt alimentele care ne răcoresc. Sfaturi pentru a menține răcoarea în case

Ziarul Unirea

Publicat

în

Câtă apă trebuie să consumăm când este caniculă și care sunt alimentele care ne răcoresc. Sfaturi pentru a menține răcoarea în case Perioadele de caniculă pot reprezenta un disconfort prelungit pentru majoritatea oamenilor, iar alimentația joacă un rol important în ameliorarea sau agravarea acestuia.  Majoritatea oamenilor se confruntă cu un disconfort sporit în perioadele de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea