Rămâi conectat

Actualitate

REZULTATE SIMULARE BACALAUREAT 2017, în județul ALBA

Ziarul Unirea

Publicat

în

URS Construct

Simularea are ca obiective familiarizarea elevilor din clasele terminale de liceu cu rigorile examenului pe care îl vor susține la finalul învățământului liceal, stabilirea nivelului real de pregătire atins, precum și optimizarea pregătirii.

Subiectele au fost proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitățile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen, parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor s-a realizat în baza unor bareme care asigură unitatea și obiectivitatea evaluării.

La clasa a XI-a:

– proba Ea)-LIMBA ROMÂNĂ: înscrisi 2421, prezenți 2145,  procent note peste 5 -60,19%

– proba Eb) – LIMBA MATERNĂ: înscrisi 90, prezenti 90, procent note peste 5 -86,67%

– proba Ec)-ISTORIE: înscrisi 727, prezenti 664, procent note peste 5 -75,00%

– proba Ec)-MATEMATICĂ: înscrisi 1694, prezenti 1569, procent note peste 5 – 46,70%

La clasa a XII-a:

– proba Ea) – LIMBA ROMÂNĂ: înscrisi 2681, prezenti 2473,  procent note peste 5 – 72,62%

– proba Eb) – LIMBA MATERNĂ: înscrisi 97, prezenti 94, procent note peste 5 – 82,98%

– proba Ec)-ISTORIE: înscrisi 799, prezenti 773, procent note peste 5 -75,81%

– proba Ec)-MATEMATICĂ: înscrisi 1882, prezenti 1667, procent note peste 5 – 61,19%

– proba Ed) LA ALEGERE: înscrisi 2681, prezenti 2318, procent note peste 5 – 66,37%

”Din informațiile mai sus prezentate se poate observa o creștere a procentului notelor peste 5 la clasa a XII-a la fiecare proba de examen, față de clasa a XI-a. Media procentului notelor peste 5 la probele de examen la clasa a XII-a este de 71,79% iar la clasa a XI-a de 67,14%. Acest lucru demonstrează faptul că  elevii claselor a XII-a, care se află în pragul examenului de bacalaureat, sunt mai pregătiți și mult mai responsabili de faptul că trebuie să se pregătească intens pentru promovarea examenului de bacalaureat”, transmite IȘJ Alba.

Inspector Școlar General își exprimă încrederea că elevii care vor susține examenul de bacalaureat în acest an școlar, îndrumați de profesorii lor, vor depune eforturi, în timpul rămas la dispoziție, pentru ameliorarea rezultatelor înregistrate. Inspector școlar general, prof. Eugenia Marcela Dărămuș, se va întâlni cu directorii colegiilor și liceelor din județ, va face  o analiza a rezultatelor obținute pe fiecare unitate de învățământ, într-o ședință de lucru, în vederea găsirii celor mai bune soluții pentru remedierea problemelor, acolo unde situația o impune, și pentru îmbunătățirea rezultatelor la examenul din vară.

Simulările la Bacalaureat și Evaluarea Națională au avut loc în perioada 13 – 17 martie, iar rezultatele au fost centralizate de Ministerul Educației în 31 martie.

Obiectivele simulărilor sunt familiarizarea elevilor cu rigorile evaluărilor pe care le vor susține la finalul anului școlar, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum și optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare.

Notele obținute nu se trec în catalog. În situația excepțională în care se dorește acest lucru, elevul trebuie să solicite profesorului consemnarea notelor în catalog. În urma analizei rezultatelor, inspectoratele școlare județene vor lua măsuri de monitorizare și control, dar și de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune, precizează MEN.

Subiectele au fost elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe http://subiecte.edu.ro și au fost proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitățile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen și parcurse până la această dată.

Corectarea lucrărilor va fi făcută, în baza unor bareme care asigură unitatea și obiectivitatea evaluării și notării la nivel național, de doi profesori din unitățile de învățământ în care elevii susțin simularea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Impozit pe venit 2025: Cine sunt românii care rămân cu 2.000 de lei în plus la salariu

Bera Larisa

Publicat

în

Impozit pe venit 2025: Cine sunt românii care rămân cu 2.000 de lei în plus la salariu Românii care au persoane în întreținere beneficiază de o reducere semnificativă a impozitului pe venit, începând din ianuarie 2025, ceea ce le va va permite să păstreze o parte mai mare din salariu. Citește și: Cu cât va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea