Rezultate simulare Bacalaureat 2015: Procentul de promovabilitate în județul Alba, peste media națională
Procentul de promovabilitate în județul Alba la simularea examenului de Bacalaureat 2015, la fiecare disciplină în parte, exceptând limba maternă – clasa a XII-a, este mai mare decât procentul la nivel național, potrivit datelor publicate de Ministerul Educației Naționale și cele centralizate de Inspectoratul Județului Alba.
Începem cu elevii din clasa a XII-a, cei care mai au mai puțin de 4 luni până la susținerea examenului de maturitate: la limba română 65,83% dintre cei care au susținut proba au reușit să obțină cel puțin nota 5.00, în vreme ce, la nivel național doar 61,38%. La limba maternă, în județul Alba 71,8% ar fi promovat examenul, în vreme ce, la nivel național, procentul de promovabilitate este de 75,49%. La proba obligatorie a profilului (matematică și istorie), în județul Alba, 58,04% au obținut cel puțin nota 5.00, iar la nivel național 52,49%. La proba la alegere a profilului și a specializării, în Alba, ar fi promovat 66,13%, iar la nivel național 60,3%.
La clasa a XI-a, în județul Alba, la limba și literatura română ar fi promovat 56,18%, iar la nivel național doar 51,77%. La limba maternă, în județul Alba, cel puțin nota 5.00 au obținut-o 68,75%, iar la nivel național doar 56,97%. La proba la alegere a profilului în județul Alba ar fi obținut notă de promovare 53,13% dintre elevi, iar la nivel național, 42,35%. Datele care arată procentul de promovabilitate la nivel național au fost preluate de pe portalul MEN, Edu.ro, iar cele din județul Alba au fost oferite, la cerere, de inspectorul școlar general adjunct, Narcisa Ioana Bucureștean.
Citește și Bacalaureat 2015 – modele de subiecte și baremele de corectare
Elevii claselor a XI-a și a XII-a au susținut, în perioada 2-6 martie, simularea examenului de Bacalaureat 2015, rezultatele finale fiind publicate joi, 12 martie. În județul Alba, la clasa a XI-a, doar 32,43 la sută dintre elevi au promovat simularea, în vreme ce, la clasa a XII-a, procentul de promovabilitate a fost de 45,86 la sută. Pentru a promova, elevii trebuie să obțină cel puțin 5.00 la fiecare disciplină și o medie finală de cel puțin 6.00.
În Alba, la clasa a XII-a au fost înscriși un număr de 3.178 elevi, dintre care 2.684 (84,45%) au fost prezenți. La clasa a XI-a, au fost așteptați 2.657 elevi, dintre care au fost prezenți 2.337 elevi, adică 87,56 la sută. La nivel național, rata de participare la clasa a XI-a a fost de 86,41% (128.052 de elevi prezenţi din 148.143 de elevi înscrişi), respectiv 83,31% la clasa a XII-a (147.454 de elevi prezenţi din 177.000 de elevi înscrişi).
Precizăm că elevii clasei a XI-a nu au susţinut proba la alegere, având în vedere că aria de acoperire a disciplinelor nu este similară celei de clasa a XII-a.
Reprezentanţii Ministerului Educaţiei arată că prin simulări elevii se familiarizează cu rigorile unei evaluări naţionale sau ale unui bacalaureat naţional, dar în acelaşi timp are loc şi optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale.
Notele obţinute de elevi la examenele naţionale nu vor fi publicate în catalog, dar rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral.
Calendar examen Bacalaureat 2015:
25 – 29 mai 2015: Înscrierea candidaţilor la prima sesiune de examen
29 mai 2015: Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a
8 – 10 iunie – Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română
10 – 12 iunie – Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă
15 – 19 iunie – Evaluarea competenţelor digitale
22 – 26 iunie – Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională
29 iunie – Limba şi literatura română
30 iunie – Limba şi literatura maternă
1 iulie – Proba obligatorie a profilului
3 iulie – Proba la alegere a profilului şi specializării
6 iulie – Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00)
6 iulie – Depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)
7 – 9 iulie – Rezolvarea contestaţiilor 10 iulie – Afişarea rezultatelor finale
(D.S.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Recalcularea pensiei anticipate parţiale pentru persoanelor care au locuit în zonele poluate, ANULATĂ de instanță: Decizie a Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie
Recalcularea pensiei anticipate parţiale pentru persoanelor care au locuit în zonele poluate, ANULATĂ de instanță: Decizie a Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit că recalcularea pensiei anticipate parţiale în cazul persoanelor care au locuit în zonele poluate nu este posibilă. Decizia a fost luată în urma admiterii […]
Secțiune Articole Similare
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii10 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată