Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Rezultate Evaluare Națională 2022 în Alba: edu.ro afișează ASTĂZI notele elevilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Rezultate Evaluare Națională 2022 în Alba: edu.ro afișează ASTĂZI notele elevilor

Elevii claselor a VIII-a care au susținut săptămâna trecută examenul la Evaluare Națională 2022 primesc astăzi rezultatele.

Chiar dacă nu există noțiunile de admis și respins la Evaluare Națională, media pe care o primesc este extrem de importantă deoarece reprezintă 80% din media de admitere la liceu.

Rezultatul la Evaluare Națională 2022 se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obținute la proba de limba română, matematică și limbă maternă (unde este cazul).

Potrivit regulamentului de organizare a examenului, anunțat de Ministerul Educației, media generală la Evaluarea Națională 2022 va fi calculată, indiferent dacă una sau mai multe din notele obținute la Evaluarea Națională sunt inferioare notei 5.

Rezultatele la Evaluare Națională 2022 vor fi afișate pe site-ul Ministerului Educației, edu.ro, în secțiunea specială Rezultate Evaluare Națională 2022 și pe pagina de internet a Inspectoratului Școlar Județean Alba, joi 23 iunie, ora 14.00.

Rezultatele la Evaluare Națională 2022 în Alba, anonimizate

Rezultatele la examenele de la Evaluarea Națională 2022 în județul Alba vor fi anonimizate și se vor afișa la avizierele unităților de învățământ și pe site-ul Ministerului Educației, pe 23 iunie, până la ora 14:00.

Fiecare elev a primit la intrarea în examen un cod unic, Ex: AB0000000 (AB-indicativul județului) pe care va trebui să îl identifice la afișarea rezultatelor pentru a-și vedea notele, în dreptul lui.

Cum se face contestație la Evaluare Națională 2022
Elevii care sunt nemulțumiți de notele obținute la examenele de la Evaluarea Națională 2022 pot depune contestații pe 23 iunie, între orele 16:00-19:00 și pe 24 iunie, între orele 08:00-12:00.

Pentru a cere recorectarea lucrărilor, elevii, alături de unul dintre părinți, trebuie să completeze și să semneze o declarație tip, în care menționează faptul că au luat la cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației se poate modifica, prin creștere sau descreștere.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea