Rămâi conectat

Curier Județean

Rezultate Evaluare Națională 2016: Peste 77 la sută dintre candidații din Alba au obținut medii peste 5

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultate Evaluare Națională 2016: Peste 77% dintre absolvenții din Alba au obținut medii peste 5, înainte de soluționarea contestațiilor, primele rezultate fiind afișate de Ministerul Educației, vineri, la ora 16.00.

evaluare nationala01Elevii nemulțumiți pot depune contestații, tot vineri, în intervalul orar 16.00 – 20.00. Rezultatele finale vor fi publicate 5 iulie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației.

La nivel național, 75% dintre elevii care au susţinut examenul de Evaluare Naţională 2016 au obţinut note peste 5.

În județul Alba, numărul absolvenților care au susținu Evaluarea Națională este de 2.514, dintre aceștia 1.948 au obținut media cel puțin 5.00, potrivit rezultatelor publicate pe evaluare.edu.ro.

În Alba nu a fost nicio medie de 10 curat, iar șase absolvenți au obținut media 1.00.

Citește și REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016. Notele obținute de elevi la Capacitate, publicate pe edu.ro și la școli

Citește și REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2016: Top 20 elevi din Alba cu cele mai mari medii obținute la examen

În calcularea mediei de admitere in liceu, media de la Evaluarea Nationala reprezinta 75%, fata de 50% in anii trecuti, scazand astfel la 25% ponderea notelor din ciclul gimnazial.

Prima repartizare computerizată în învățământul liceal de stat pentru absolvenții de gimnaziu va fi pe 19 iulie, potrivit calendarului admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul 2016 — 2017.

Între 8 și 12 iulie vor fi completate opțiunile în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora asistați de diriginți.

Pe 20 iulie se vor afișa de către fiecare unitate de învățământ liceal listele candidaților repartizați în acea unitate.

Pe 28 iulie va avea loc a doua repartizare computerizată și se va afișa de către fiecare unitate de învățământ liceal de stat lista candidaților repartizați în acea unitate în a doua etapă.

A treia repartizare computerizată a absolvenților clasei a VIII-a, care nu au participat la nicio repartizare sau nu au fost repartizați în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care și-au încheiat situația școlară ulterior etapelor anterioare, va avea loc pe 1 și 2 septembrie.

În ceea ce privește admiterea candidaților pentru învățământul seral și pentru cel cu frecvență redusă repartizarea acestora se va face în perioada 27 — 29 iulie.

Între 11 și 13 iulie se va face repartizarea candidaților pe locurile speciale pentru romi, iar între 14 și 16 iulie înscrierea și repartizarea candidaților pentru învățământul special.

Celelalte clase din învățământul preuniversitar vor încheia anul școlar pe 24 iunie. Cursurile claselor terminale din învățământul liceal s-au încheiat pe 3 iunie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea