Rămâi conectat

Curier Județean

Reuniune de bilanţ ”Ateliere de vară ”Cugir

Alexandra Mates

Publicat

în

Elevi, cadre didactice de la şcoala nr. 2 Cugir, părinţi şi reprezentanţi ai Poliţiei de Proximitate s-au întâlnit astăzi în cadrul unei acţiuni de evaluare cu privire la modul de desfăşurare a activităţilor derulate în cadrul  proiectului „Ateliere de vară – Şotron”, un demers  derulat în parteneriat cu ISJ Alba şi Asociaţia Edu Caleidocop, al cărui sponsor este ”Gold Corporation ”Roşia Montană.

   La activităţile din cadrul proiectului au luat parte 40 de elevi împărţiţi în 2 grupe, una din clasele a I-a şi a II-a şi cealaltă din clasa a III-a, care pe parcursul a 10 zile (21-31 august ) au abordat o serie de acţiuni teoretice şi practice având ca temă principală APA.

  Îndrumaţi de profesori-învăţători, Mihaela Matei, Adriana Mărginean, Rozalia Mihu şi Elena Năştea,copii au fost învăţaţi să găsească răspunsuri la întrebări privind  locul şi rolul jucat de apă în natură, au studiat mediul de viaţă acvatic, au realizat experienţe cu apă, s-au deplasat în apropierea celor două râuri din apropierea oraşului şi au vizitat uzina de alimentare cu apă a  Cugirului .

De o mare importanţă s-au dovedit dezbaterile privind economisirea apei în condiţiile secetei prelungite şi a nevoii tot mai acute de apă. Prin intermediul acestor activităţi s-a dorit  lărgirea orizontului de stimulare a interesului pentru mediul înconjurător şi dezvoltarea gândirii critice a elevilor. La evenimentul de evaluare au asistat directorul şcolii prof. Gabriela Lupu, cele 4 învăţătoare prezentate mai sus, educator –  Ilona Bârsan de la Grădiniţa ”Prichindel” Cugir, Mircea Mizgai – agent şef şi agent principal Poliţia Proximitate Cugir -Mircea Mizgai respectiv Camelia Sinea, precum şi preşedintele Asociaţiei Cetăţeneşti PRO Cugir Aurel Voicu.(C.P.)

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Startup Nation 2024: Finanțare de până la 50.000 de euro pentru antreprenorii români. Detalii despre programul din acest an

Bera Larisa

Publicat

în

Startup Nation 2024: Finanțare de până la 50.000 de euro pentru antreprenorii români. Detalii despre programul din acest an Programul Startup Nation 2024 oferă sprijin fianciar de până la 50.000 de euro pentru antreprenorii români, facilitând deschiderea și dezvoltarea afacerilor. Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan Radu Oprea, a prezentat detalii despre lansarea și implematarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea