Reţeta zilei: Somon marinat la grătar
Somon marinat la grătar
Tipul reţetei: Felul principal
Numărul de portii: 4
Timpul de preparare: 30 Minut(e)
Timpul de gătire: 15 Minut(e)
Dificultate: Uşor
Ingrediente:
4 medalioane de somon,
1 căpăţână usturoi,
zeama de la 2 lămâi mari,
3 linguri ulei de măsline,
1-2 crenguţe de rozmarin,
1 lingură pătrunjel proaspăt tocat,
200 ml vin alb,
sare,
piper.
Sos:
sosul de la marinată,
2 linguri unt,
2-3 linguri iaurt gras.
Garnitură:
Roşii cherry la grătar,
Broccoli călit în unt.
Mod de preparare:
Medalioanele de somon se spală bine.
Se pun într-un castron şi se condimentează cu sare şi piper.
Într-un castronel amestecăm usturoiul pisat cu uleiul de măsline, vinul alb, zeama de la lămâi, rozmarinul curăţat de pe crenguţe şi pătrunjelul tocat mărunt.
Se dă la rece pentru minim 30 minute.
Încingem grătarul.
Scoatem somonul din marinată şi se pune pe grătar.
După 2-3 minute se întoarce ușor cu o paletă lată (să intre tot peştele sub ea).
Se lasă să se frigă încă 2-3 minute.
Se scoate pe un platou şi se păstrează la cald.
Pentru sos, încingem 2 linguri de unt, adăugăm marinata şi dăm 2-3 clocote, după care se opreşte focul şi se lasă un pic la răcit. Adăugăm iaurtul.
Servim somonul cu garnitură de legume, felii de lămâie şi sos deasupra.
Poftă bună!
Srusa: petitchef.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump?
Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump? Potrivit ultimelor date publicate de Institutul Național de Statistică (INS),.41.624 de lei este prețul mediu cu care s-a vândut un hectar de teren arabil în România. Harta prețurilor pentru terenurile agricole arată că cel […]