Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Rețeta zilei de luni, 3 august: Borș de vară cu bostănei

Ziarul Unirea

Publicat

în

O după-amiază de vară, cândva pe la sfârşitul anilor ’90. Aerul, deasupra asfaltului de capitală balcanică, tremura „blurat”. Părea că păşesc pe cărbunii unui grătar întins cât o jumătate de ţară. Tălpile ardeau. Grăbeam să ajungem undeva, la o terasă umbrită, la întâlnirea cu Radu. Cum care Radu? Radu Anton Roman.

bors cu bostaneiDin ziua aceea fierbinte – era, cred, în Postul Sfintei Mării („Tare mă bucură că am intrat viu în lume la 19 august, după 15, să mă fericesc de toate bucatele de la masă, nu numai de cele fără saţiu ale Postului”, mărturisea el în alt an, la o aniversare) – mi-au rămas însă câteva vorbe: „E post în România? Atunci să bem o bere! E semn de vară şi ca mâine o să

vină micii să ne salveze!”. Spunea asta întinzând pofticios în platouaşul cu salată de vinete de pe masă, atacând cu furculiţa feliile de roşii şi ridicând surâzător ţapul de bere mitic(izat).

Aveam să descopăr, mai târziu, în cartea lui de bucate, această rețetă de Borș de bostănei, culeasă de el de undeva de pe lângă Panciu, rețetă din care, dacă scoți dresala de smântână și ou, treci din ziua „de dulce” în cea „de post”.

„Zeama asta e ca o drăgosteală de vară, la țară, cu o mândră mititică și frumușică, mai prin grâu, mai pe râu, noaptea târziu tare, dimineața până-n soare, totul e să nu dureze, ca să nu lezeze și să cauzeze”, zicea Radu.

Pentru rețetă, ai trebuință de 5-6 bostănei, 1 ceapă, un pahar de smântână, un ou, o legătură de mărar, 3-4 roșii, sare și 1 l de borș.

Citește rețeta mai departe pe ANTENA SATELOR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est

Bogdan Ilea

Publicat

în

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est La 29 martie 2004, cele șapte state invitate la Summit-ul NATO de la Praga să devină membre ale Alianței (Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Romania, Slovacia, Slovenia), printre care și România, au depus instrumentele de aderare la Departamentul de Stat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea