Rețele de apă și canalizare pe mai multe străzi din Alba Iulia, prin programul „Anghel Saligny”: Investițiile pe masa consilierilor locali
Rețele de apă și canalizare pe mai multe străzi din Alba Iulia, prin programul „Anghel Saligny”: Investițiile pe masa consilierilor locali
În ședința din 5 august, consilierii locali din Alba Iulia vor avea de aprobat categoriile de cheltuieli de la bugetul local pentru mai multe proiecte de canalizare și extindere rețele de apă aprobate în cadrul Planului Național de Investiții „Anghel Saligny”, derulat prin intermediul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrație, dar și prin Compania Națională de Investiții.
- Extinderea rețelei de apă potabilă și canalizare în zona Emil Racoviță, pe străzile: Emil Racoviță, Alexandru Odobescu, Petre Ispirescu, Grigore Antipa, Humulești, Simion Mândrescu, Alexandru Vlahuță, Dimitrie Bolintineanu, Cenade, Episcop Emilian Birdaș, Victor Babeș
Obiectivul investiției este îmbunătățirea condițiilor de igienă a populației și a gospodăriilor acestora, sprijinirea activităților economice și turistice prin dezvoltarea unei infrastructuri minimale, ameliorarea condițiilor igienico-sanitare și a eficienței activităților productive, creșterea nivelului de trai al populației.
Oportunitatea investiției este justificată prin satisfacerea cerințelor de consum ale locuitorilor din zona studiată, respectând exigențele de calitate impuse de normele interne și europene, contribuind la sigurarea unui grad ridicat de civilizație și sănătate în conformitate cu standardele în vigoare.
În cadrul investiției se vor realiza, în zona Emil Racoviță din municipiul Alba Iulia, următoarele:
Rețeaua de apa potabila:
Rețeaua de canalizare
Realizarea proiectului asigură nivelul de satisfacere a criteriilor de prioritate și oportunitatea dezvoltării prevăzute de Master – Planul pentru infrastructura de apă/apă uzată din județul Alba.
Preluarea apei potabile se vă face din sistemul centralizat de alimentare cu apă existent în zona studiată. Conductele de apă potabilă se vor poza în zona drumului, îngropate sub adâncimea de îngheț. Pe traseul conductelor de apă s-au prevăzut cămine de vane și hidranți de incendiu. Se vor executa branșamente de apă amplasate la limita de proprietate, pe domeniul public.
- Extindere rețea canalizare si apa zona Orizont, străzile: Azur, Zenit, Albatros, Uranus, Orizont 3, Orizont 4, Orizont 6, str. Orizont 9, Orizont 10, Orizont 16, Orizont 21, Orizont 23 , Orizont 24, Orizont 25, Orizont 26
Obiectivul investiției este îmbunătățirea condițiilor de igienă a populației și a gospodăriilor acestora, sprijinirea activităților economice și turistice prin dezvoltarea unei infrastructuri minimale, ameliorarea condițiilor igienico-sanitare si a eficienței activităților productive, creșterea nivelului de trai al populației.
Preluarea apei potabile se va face din sistemul centralizat de alimentare cu apă existent în zona studiată. Conductele de apă potabilă se vor poza în zona drumului, îngropate sub adâncimea de îngheț. Pe traseul conductelor de apă s-au prevăzut cămine de vane și hidranți de incendiu. Se vor executa branșamente de apă amplasate la limita de proprietate, pe domeniul public.
Extinderea rețelelor de canalizare se va face cu conducte care să reziste in zona carosabilă și se vor executa racordurile de canalizare. Deversarea apelor uzate menajere, provenite de la imobilele existente, se va face gravitațional și prin pompare în rețelele existente în zona studiată. Se propune montarea unei conducte de refulare care va prelua apa uzată din stafia de pompare propusă. Pe traseul conductei de canalizare , în aliniamente, s-au prevăzut cămine de vizitare de tip ecologic, pentru trafic greu.
- Rețea de canalizare pluvială pentru descărcarea canale colectoare HC762 și HC1134 din localitatea Micești, Municipiul Alba Iulia în emisarul natural Ampoi
Proiectul are drept scop realizarea unei rețele de canalizare pluvială de-a lungul străzilor Măgurei, Azuga și Dorna, aflate în domeniul public al Municipiului Alba Iulia.
Oportunitatea investiției este justificată de faptul că în prezent în localitatea Micești se află in desfășurare lucrările de execuție pentru reabilitarea canalului colector HC762. Acest colector rezolvă doar punctual problema preluării apelor pluviale de pe versanții dealului Mamut situat în partea de vest a localității Micești.
O altă problemă o reprezintă starea actuală a canalului colector HCl134 care asigura scurgerea apelor pluviale din zona străzii Măgurei și pând în zona străzii Drăgășani, traseul acestui colector fiind printre proprietăți private, iar din punct de vedere structural acesta este colmatat sau acoperit cu anexe gospodărești pe anumite porțiuni.
În timpul ploilor abundente apele se scurg pe platforma drumului, în grădini și locuințe ceea ce duce la formarea noroaielor, gropilor, bălților și inundarea subsolurilor.
Strada Măgurei este parțial amenajată, pe o lungime de 285 m de la Strada Scărișoara și până la intersecția cu strada Topliței. De aici și până la intersecția cu strada Doma, pe o lungime de 143 m, strada Măgurei este neamenajata, cu suprastructură din pietriș, balast și pământ.
Strada Azuga, în lungime de 390 m, este neamenajată cu suprastructură în principal din pământ.
Strada Doma, pe o lungime de 200m, de la intersecția cu strada Azuga și până la râul Ampoi este, de asemenea, neamenajată cu suprastructură din pământ.
Terenul pe care se va dezvolta obiectivul are suprafața plană, fără urme de alunecare sau degradare, care permite amenajări facile pentru accese și circulații in condiții de siguranță.
Străzile Măgurei, Azuga și Doma sunt parțial echipate din punct de vedere tehnico-edilitar, respectiv apa, canalizare, energie electrică, rețea de gaze.
Rețeaua de canalizare pluvială propusă preia apele pluviale din canalul colector HC762 din zona străzii Măgurei, intersectează canalul colector HC1134 preluând și din acesta apele pluviale, și deversează în emisarul natural râul Ampoi. Prin realizarea obiectivului se urmărește creșterea și îmbunătățirea caracteristicilor de captare și scurgere a apelor pluviale, în acest fel degrevându-se de debite serioase de apă pluvială zona joasă din localitatea Micești. Nerealizarea acestei rețele conduce la inundarea a zonei de intersectie a străzilor Zăvoi și Drăgășani si alte imobile situate la o cota mai joasa in localitatea Micesti.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
FOTO | ACCIDENT rutier în zona Hotel Cetate din Alba Iulia: Trei autoturisme implicate în incident
FOTO | ACCIDENT rutier în zona Hotel Cetate din Alba Iulia: Trei autoturisme implicate în incident Un accident rutier a avut loc vineri, 20 decembrie 2024, în jurul orei 23:25. Potrivit primelor informații transmise de ISU Alba în incident au fost implicate un număr de trei autoturisme. Citește și: FOTO | ACCIDENT rutier pe DN1, […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 ore
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 4 ore
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Curier Județeanacum o zi
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum o zi
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi