Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

Rețea de canalizare și stație de epurare în satul Drașov, comuna Șpring. Investiție de peste 12 milioane de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Rețea de canalizare și stație de epurare în satul Drașov, comuna Șpring. Investiție de peste 12 milioane de lei

Satul Drașov, din comuna Șpring, va avea rețea de canalizare și  stație de epurare. Primăria a solicitat APM Alba emiterea acordului de mediu pentru demararea investiției.

În localitatea Drașov, din comuna Șpring, există în prezent rețea de apă spre toți locuitorii, apa fiind asigurată din gospodăria de apă existentă, respectiv din rezervorul cu volumul de 300 m3, situat la cota 318.00 și care a făcut obiectul proiectului ”Sistem microregional de alimentare cu apă a comunelor Daia Română, Cut, Câlnic, Șpring, Doștat și a localității Rahău/2008”.

În ceea ce privește canalizarea, aceasta nu a fost executată până în prezent, apele fiind absorbite în sol sau evacuate direct în rigolele de colectare, situație ce conduce la infestarea solului și a pânzei freatice de mică adâncime din zona populată, cât și din vecinătatea acesteia, precum și la degradarea calității cursurilor de apă de suprafață ce traversează zona în aval.

În concluzie, apa preluată din pânza freatică prin puțurile existente nu îndeplinește condițiile de calitate și sănătate pentru locuitorii acestei localități (conf. Lege 458/02 privind calitatea apei potabile).

Având în vedere cele de mai sus, se propune realizarea unei rețele de canalizare în localitatea Drașov, din comuna Spring, în condiții de respectare a infrastructurii tehnico-utilitare a localităților.

Necesitatea și oportunitatea investiției sunt evidente, influențând în mod pozitiv nivelul de trai al locuitorilor, având efecte benefice și asupra mediului înconjurător. Prin investiția propusă se urmărește preluarea centralizată a apelor uzate de la punctele de evacuare, transportul acestor ape uzate și evacuarea acestora la stația de epurare. Realizarea acestui obiectiv prin care se realizează colectarea, evacuarea centralizată a apelor uzate este de o importanță deosebită prin reducerea considerabilă a impactului asupra tuturor factorilor de mediu afectați de evacuările necontrolate de ape uzate încărnate cu poluanți ale căror valori prezintă depășiri semnificative a concentrațiilor maxime admisibile.

Astfel, proiectul își propune soluționarea acestor probleme, prin colectarea, transportul și evacuarea apelor uzate menajere la stația de epurare, unde în urma procesului de epurare, apele convențional curate se vor încadra în normele NTPA 001/2002.

Principalele obiective ale realizării investiției sunt:

-realizarea rețelelor de canalizare pentru reducerea poluării solului, aerului și apei;
-asigurarea evacuării apelor uzate menajere în stația de epurare propusa;
-realizarea unei stații de epurare

Valoarea investiției este de 12.633.884,212 lei, cu TVA.

Durata de implementare, respectiv execuție a obiectivului de investiții este de 30 de luni, după cum urmează:

-Organizarea licitației pentru proiectare 1 lună
-Obținerea avize, acorduri, autorizatii 2 luni
-Proiectare la faza PT+DTAC 3 luni
-Organizarea licitației 1 lună
-Realizarea infrastructurilor impuse de proiect 24 luni


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Au fost desemnați câștigătorii concursului „Prietenii pompierilor”: Peste 80 de elevi din Alba au participat în evenimentul educativ și sportiv organizat de ISU Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Au fost desemnați câștigătorii concursului „Prietenii pompierilor”: Peste 80 de elevi din Alba au participat în evenimentul educativ și sportiv organizat de ISU Alba Peste 80 de elevi din județul Alba au participat în evenimentul educativ, tehnico-aplicativ și sportiv, denumit „Prietenii pompierilor” care are ca obiective dezvoltarea capacităţilor de înţelegere şi de apreciere a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea