Connect with us
!-- Spot PNL - Parlamentare 2024 --> PNL - Alegeri Parlamentare 2024

Ştirea zilei

Rețea de canalizare pluvială pentru descărcarea canalelor colectoare, în cartierul Micești din Alba Iulia: Licitația, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Published

on

PSD - Alegeri Parlamentare 2024

Rețea de canalizare pluvială pentru descărcarea canalelor colectoare, în cartierul Micești din Alba Iulia: Licitația, lansată în SEAP

USR - Alegeri Parlamentare 2024

Primăria Municipiului Alba Iulia a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru servicii de elaborare proiect, verificare tehnică de calitate a proiectului și execuția lucrărilor, pentru proiectul „Rețea de canalizare pluvială pentru descărcarea canalelor colectoare HC1134 și HC762 din localitatea Micești”. Valoarea totală a investiției este de 2.872.221,91 de lei, fără TVA.

PNL - Alegeri Prezidențiale 2024

În prezent, în cartierul Miceşti sau terminat lucrările de execuţie pentru reabilitarea canalului colector HC762. Acest colector rezolvă doar punctual problema preluării apelor pluviale de pe versanţii dealului Mamut situat în partea de vest a cartierului Miceşti.

O altă problemă o reprezintă starea actuală a canalului colector HC1134 care asigură scurgerea apelor pluviale din zona străzii Măgurei şi până în zona străzii Drăgăşani, traseul acestui colector fiind printre proprietăţi private, iar din punct de vedere structural acesta este colmatat sau acoperit cu anexe gospodăreşti pe anumite porţiuni.

În aceiaşi stare se regăseşte şi canalul colector HC1107 care face legătura între HC762 şi HC1134.

Asigurarea scurgerii apelor pluviale în bune condiţii şi evitarea pe cât posibil a inundaţiilor din zona joasă a cartierului Miceşti. Reţeaua de canalizare pluvială pentru descărcarea canalelor colectoare HC762 şi HC 1134 din cartierul Miceşti, intervine complementar celei implementate de Municipiul Alba Iulia prin reabilitarea colectorului HC762 în zona de locuinţe aflate la o cotă superioară zonei unde se semnalează problemele, pe traseul identificat ca domeniu public.

Impactul negativ îl reprezintă menţinerea stării actuale de fapt şi anume, în urma precipitaţiilor cu intensitate mărită sunt generate inundaţii repetate a gospodăriilor şi locuinţelor din zona joasă a cartierului Miceşti, aceste inundaţii provocând pagube materiale însemnate.

Întrucât se impune asigurarea scurgerii apelor pluviale în bune condiţii şi evitarea pe cât posibil a inundaţiilor din zona joasă a cartierului Miceşti , autoritatea locală a contractat serviciul de elaborare a studiului de fezabilitate cu S.C PROIECT AIC S.R.L. Suceava.

Studiul de fezabilitate întocmit şi-a propus să fundamenteze posibilitatea realizării unei reţele de canalizare pluvială propusă să preia apele pluviale din canalul colector HC762 din zona străzii Măgurei, intersectează canalul colector HC1134 preluând şi din acesta apele pluviale şi deversează în emisarul natural răul Ampoi. Prin realizarea obiectivului se urmăreşte creşterea şi îmbunătăţirea caracteristicilor de captare şi scurgere a apelor pluviale, în acest fel degrevându-se de debite serioase de apa pluvială zona joasă din localitatea Miceşti.

OBIECTIVUL PROIECTULUI

In cadrul Programului naţional de investiţii „Anghel Saligny” a fost încheiat contractul de finanţare, având ca obiect acordarea finanţării pentru implementarea proiectului şi rezolvarea problemelor create de apele pluviale in cartierul Miceşti.

– Vor fi stabilite diametrele, pantele şi adâncimea de pozare a canalizării prin calcule conform normativelor şi STAS-urilor în vigoare la data realizării proiectului ţinându-se seama de volumul de precipitaţii în perioadele cele mai ploiase şi din cantitatea de apă provenită din topirea zăpezilor.

Reţeaua de canalizare ce se va realiza va colecta apele meteorice prin guri de scurgere stradale şi le va evacua în cursul de apă existent în zona, adâncă a râului Ampoi.

– Pe reţeaua de canalizare pluvială se vor prevedea cămine de vizitare pentru limitarea apei în conducte, pentru schimbarea de direcţie, pentru curăţarea canalizării şi pentru racordarea gurilor de scurgere. în cazul în care reţeaua proiectată va afecta racordurile şi branşamentele existente, aceste vor fi desfacute/refacute.

Reţeaua de canalizare pluvială propusă este proiectată la debitul de Qmax=1 .146 1/s şi este compus din:

– Reţea nouă de canalizare pluvială-Conducta PP, SN10, Ltot= 1074 m din care ;

Di= 1000mm – 1015ml Di= 315 mm – 33 ml Di= 400 mm – 26 ml

-Cămine vizitare din tub beton prefabricat Di 1000/H 1,5-3=4 buc

-Cămine vizitare din tub beton prefabricat Di 2000/H 1,5-3=28 buc

-Cămine vizitare din beton monolit Di 2000/H l,5-3=4buc

-Conductă guri de scurgere (geigere) Di=200mm,PP,SN16-150ml

-Guri de scurgere-Geigere 10 buc

-Guri de scurgere orizontale 7 buc

-Deznisipator şi separator de hidrocarburi 1 buc

-Lucrări de apărări de mal -10 ml gabioane

-Rigolă betonată deschisă -15×0,8 ml

-Gură de vărsare şi clapetă de reţinere

-Desfacerea şi refacerea sistemului rutier

La intersecţia canalului colector HC 762 cu str. Măgurei, în partea din amonte a canalului colector HC 762, este necesar a se face un bazin deznisipator şi o gură de captare prin care apa din canalul colector HC 762 sa se preia în reţeaua de canalizare pluvială propusă. în partea din aval a intersecţiei canalului colector cu strada Măgurei este gura de scurgere geiger nr.13 cum este în planşa HpOl din SF proiect nr. 1387/2020, care în urma deciziei proiectantului se poate păstra sau înlocui. .

Obiectivul general prezentului caiet de sarcini este asigurarea scurgerii apelor pluviale în bune condiţii şi evitarea pe cât posibil a inundaţiilor din zona joasă a localităţii Miceşti. Reţeaua de canalizare pluvială pentru descărcarea canalelor colectoare HC762 si HC 1134 din localitatea Miceşti, intervine complementar celei implementate de Municipiul Alba Iulia prin reabilitarea colectorului HC762 în zona de locuinţe aflate la o cotă superioară zonei unde se semnalează problemele, pe traseul identificat ca domeniu public.

Pentru acest obiectiv de investiţii a fost întocmită documentaţia tehnico-economică, faza SF. În cadrul documentaţiei au fost studiate două variante/scenarii. Scenariul recomandat de proiectant este varianta I prin care dirijarea apelor pluviale colectate până la debuşarea acestora în reţeaua pluvială a Municipiului Alba Iulia se realizează gravitaţional prin intermediul unei secţiuni închise tubulare din ţeavă PP corugată SN10 cu diametre cuprinse între 200-1000mm.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Advertisement

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident rutier la ieșirea din municipiul Alba Iulia: Un autocamion și un autoturism implicate în incident.

Cezar Lancrajan

Published

on

Accident rutier la ieșirea din municipiul Alba Iulia: Un autocamion și un autoturism implicate în incident. Un accident rutier a avut loc astăzi, 19 noiembrie 2024, în jurul orei 15:30, la ieșirea din municipiul Alba Iulia în sensul spre orașul Teiuș. Potrivit primelor informații transmise de Inspectoratul Pentru Situatii de Urgenta „Unirea” Alba un autocamion […]

Continue Reading

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea