Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Renii lui Moș Crăciun: Povestea ajutoarelor moșului, care trag sania în zbor și duc cadouri în toată lumea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Renii lui Moș Crăciun: Povestea ajutoarelor moșului, care trag sania în zbor și duc cadouri în toată lumea

Cadourile aduse de Moș Crăciun le găsim cu toții dimineața devreme, sub brad, însă puțini sunt cei care știu cu adevărat povestea renilor care îl conduc pe Moșul până la casa ta. Mai jos vă prezentăm renii lui Moș Crăciun.

Povestea renilor lui Moş Crăciun a început în poemul “Noaptea de dinaintea Crăciunului”, scris de Clement Clarke Moore în 1822. Poemul era cadoul de Crăciun al lui Moore pentru copiii săi. El este cel care a creat imaginea familiară a lui Moş Crăciun care zboară în sania trasă de cei opt reni. Al nouălea ren al lui Moş Crăciun, Rudolf, a apărut mult mai tîrziu, într-o carte scrisă de Robert May.

Citește și: MESAJE de Mos CRACIUN hazlii. Idei de SMS-uri, URĂRI şi FELICITĂRI amuzante pe care le puteți trimite celor dragi

Se spune că Moş Crăciun şi spiriduşii săi au descoperit formula secretă a prafului magic pentru reni, care îi face să zboare. Acest praf magic este împrăştiat peste fiecare ren cu puţin timp înainte de a pleca în Ajun, din Laponia, în jurul Pământului.

Cine sunt renii lui Moș Crăciun

Rudolf – renul cu nasul roşu Primul ren, conducătorul celorlalţi, în care Moşul are deplină încredere şi cu care se mai şi sfătuieşte, este Rudolf, singurul ren din lume cu nasul roşu şi luminos. Se spune că atunci când Rudolf era pui, nasul său a fost atins de Magia Crăciunului şi de atunci este strălucitor. Această nemaiîntîlnită caracteristică la un ren poate avea nenumărate beneficii. Cea mai importantă este ghidarea saniei lui Moş Crăciun.

Comet – cel mai viteaz ren Se spune că în prima seară în care a condus sania lui Moş Crăciun, Comet a evitat un accident teribil: văzând o cometă care se apropia de Pământ, a lovit-o cu coarnele şi i-a schimbat orbita. Comet este cel care poate vedea stele chiar şi pe timpul zilei.

Citește și: Cele mai frumoase mesaje de Crăciun 2023. Urări și felicitări pe care le puteți trimite celor dragi

Cupid – romanticul dintre renii lui Moș Crăciun Deşi are o slujbă foarte serioasă şi este foarte ocupat, îşi găseşte timp să se ocupe şi de poveştile romantice ale renilor. Îi place la nebunie să îi facă pe renii din întreaga lume să se îndrăgostească şi să-şi găsească perechea.

Vixen – cea mai graţioasă Vixen este cea mai graţioasă dintre renii lui Moș Crăciun. Ea a fost salvată la un moment dat de Cupid. Tot atunci s-a îndrăgostit de el. Este recunoscută pentru frumuseţea şi stilul elegant de a zbura.

Dancer şi Prancer – cei mai talentaţi reni Dancer şi Prancer sunt gemeni. Nu identici, dar seamănă foarte bine. Amândoi sunt foarte talentaţi, dansează, cântă şi spun bancuri. Sunt cunoscuţi pentru apariţiile lor spectaculoase la serbările de Crăciun din casa Moşului.

Blitzen – renul electric Acest ren a fost lovit de mai multe ori de fulger şi aşa şi-a căpătat numele şi este chiar încărcat cu energie electrică. Astfel, el este şi busola moşului atunci când trebuie să găsească drumul pe furtună sau ninsoare aprigă.

Dasher – renul sofisticat Dasher, cel celebru, şi-a abandonat cariera în show-bizz pentru a-l ajuta pe Moş Crăciun. Este cel mai bun ren zburător. Este şi cel mai îngrijit ren din turma lui Moş Crăciun.

Donder – cel mai conştiincios ren. Donder este prima fată-ren care a absolvit academia de trăgători de sanie şi se ocupă de antrenamentul întregii echipe de reni. Este şi cea mai disciplinată.

Acum, că știm cine sunt renii lui Moș Crăciun, nu ne rămâne decât să îl așteptăm cuminți pe Moșul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Obiceiuri, tradiții și superstiții românești de Paște. Credințe și Superstiții de Paște

Ziarul Unirea

Publicat

în

Obiceiuri, traditii și superstitii populare românești de Sfintele Paşti. Tradiţii de Paşte în Transilvania, Banat, Bucovina, Moldova Sărbătoarea Sfintelor Paști este cea mai mărită şi solemnă dintre sărbătorile anului, care aduce omenirii speranţa mântuirii şi a vieţii veşnice, prin sacrificiul lui Iisus Hristos. Citeşte şi: MESAJE de PASTE fericit • URARI, FELICITARI de Paste fericit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea