Rămâi conectat

Curier Județean

Relaţiile culturale româno-franceze, oglindite în patrimoniul muzeal albaiulian

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Joi, 7 iulie 2011, ora 12.00, la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia va fi vernisată expoziţia Relaţii culturale româno-franceze oglindite în patrimoniul muzeului albaiulian. (Secolele XVI-XXI). Cu această ocazie vor fi etalate cărţi şi publicaţii periodice din colecţiile muzeului albaiulian, redactate în limba franceză, provenind din diverse centre tipografice europene, sau în alte limbi de circulaţie, în special în limba latină, editate pe teritoriul Franţei. Expoziţia pune în evidenţă atât prezenţa şi circulaţia unor exemplare de carte veche şi modernă franceze pe teritoriul oraşului Alba Iulia, din cele mai vechi timpuri, cât şi dinamica schimbului de publicaţii al muzeului cu instituţii similare din Franţa. Expoziţia va fi găzduită de Muzeul Naţional al Unirii în perioada 7 iulie – 7 august 2011. Evenimentul e organizat de Consiliul Judeţean Alba, Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Alba şi Muzeul Naţional Alba. (I.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Colegiul Național „Avram Iancu” Câmpeni prezent la evenimentul „Avram Iancu-de 30 de ani în mijlocul Clujului”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Colegiul Național „Avram Iancu” Câmpeni a fost prezent la evenimentul „Avram Iancu-de 30 de ani în mijlocul Clujului”.

Evenimentul organizat de Societatea cultural-patriotică Avram Iancu cu prilejul Zilei Naționale a României avut loc la Cluj Napoca, unde s-au sărbătorit 30 de ani de la ridicarea statuii Marelui Erou Național .

Colegiul Național „Avram Iancu” Câmpeni a fost reprezentat de Corul elevilor îndrumați de profesor Gelu Muntea și o delegație condusă de director adjunct Monica Borteș.

Elevii îndrumați de domnul profesor Gelu Muntea au interpretat mai multe melodii patriotice despre Eroul Național Avram Iancu, acompaniati de glasul tulnicelor grupului de tulnicărese „Moațele ” din Câmpeni . De altfel, orașul nostru Câmpeni a fost reprezentat la eveniment atât de Corul Colegiului Național ” Avram Iancu” și de grupul de tulnicărese, dar și de domnul Ilie Berindei, cel care a realizat măreața statuie a lui Avram Iancu din centrul orașului Cluj-Napoca.

Celebrul sculptor originar din Câmpeni, stabilit de peste 40 de ani în Elveția a fost prezent la eveniment, ținând și un discurs emoționant. Totodată dl Ilie Berindei si-a reiterat dorința de a participa în anul 2024, când se vor împlini 200 de ani de la nașterea Marelui Eroului Național la evenimentele ce se vor organiza cu acest prilej, inclusiv la Câmpeni, locul unde s-a născut celebrul sculptor.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare