Reguli stabilite prin odonanță pentru cei care aveau bilete cumpărate pentru festivaluri sau evenimente

În cazul evenimentelor culturale amânate sau anulate ce ar fi trebuit să aibă loc între luna martie și septembrie 2020, precum festivaluri, piese de teatru, concerte etc., se va putea folosi același bilet în cazul evenimentelor reprogramate, se va primi un voucher, dacă evenimentul va fi anulat, iar dacă nici această soluție nu li se potrivește, vor primi înapoi banii plătiți pe bilet.

Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 70/2020, care se aplică de joi, stabilește, printre multe alte măsuri, și ce se întâmplă în cazul amânării ori anulării unor evenimente sau festivaluri ce ar fi trebuit să se țină între 8 martie și 30 septembrie 2020.

ELIT

Concret, așa cum apare în OUG 70/2020, în cazul în care se reprogramează evenimentul, cei ce au cumpărat deja bilete le vor putea folosi, beneficiind de toate drepturile date de acestea, la data la care evenimentul sau festivalul este reprogramat, adică se va prelungi valabilitatea biletului. Totuși, reprogramarea nu poate depăși data de 30 septembrie 2021.

Apoi, dacă se decide anularea evenimenului sau dacă nu pot folosi biletul cumpărat, cei interesați să participe la un eveniment sau festival vor primi, din partea organizatorilor, un voucher ce va avea valoarea egală cu suma plătită pe biletul inițial și care va putea fi folosit pentru achiziționarea de produse sau servicii din gama oferită de către organizator.

Mihail David - 2020

În fine, dacă voucherul primit de cei ce inițial își cumpăraseră bilet la eveniment sau festival nu este folosit până, cel târziu, la data de 30 septembrie 2021, ei trebuie să primească înapoi, din partea organizatorului, toți banii plătiți până la acea dată.

Cei ce și-au cumpărat bilete la evenimente amânate sau anulate au la dispoziție 30 de zile pentru a decide dacă păstrează biletul și-l folosesc la data reprogramării evenimentului sau dacă doresc transformarea lui în voucher, ce poate fi folosit pentru un alt eveniment. După ce expiră răgazul de 30 de zile, biletul cumpărat devine automat valabil pentru ediția reprogramată a evenimentului sau festivalului.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...