Rămâi conectat

Actualitate

Reguli stabilite prin odonanță pentru cei care aveau bilete cumpărate pentru festivaluri sau evenimente

Ziarul Unirea

Publicat

în

În cazul evenimentelor culturale amânate sau anulate ce ar fi trebuit să aibă loc între luna martie și septembrie 2020, precum festivaluri, piese de teatru, concerte etc., se va putea folosi același bilet în cazul evenimentelor reprogramate, se va primi un voucher, dacă evenimentul va fi anulat, iar dacă nici această soluție nu li se potrivește, vor primi înapoi banii plătiți pe bilet.

Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 70/2020, care se aplică de joi, stabilește, printre multe alte măsuri, și ce se întâmplă în cazul amânării ori anulării unor evenimente sau festivaluri ce ar fi trebuit să se țină între 8 martie și 30 septembrie 2020.

Concret, așa cum apare în OUG 70/2020, în cazul în care se reprogramează evenimentul, cei ce au cumpărat deja bilete le vor putea folosi, beneficiind de toate drepturile date de acestea, la data la care evenimentul sau festivalul este reprogramat, adică se va prelungi valabilitatea biletului. Totuși, reprogramarea nu poate depăși data de 30 septembrie 2021.

Apoi, dacă se decide anularea evenimenului sau dacă nu pot folosi biletul cumpărat, cei interesați să participe la un eveniment sau festival vor primi, din partea organizatorilor, un voucher ce va avea valoarea egală cu suma plătită pe biletul inițial și care va putea fi folosit pentru achiziționarea de produse sau servicii din gama oferită de către organizator.

În fine, dacă voucherul primit de cei ce inițial își cumpăraseră bilet la eveniment sau festival nu este folosit până, cel târziu, la data de 30 septembrie 2021, ei trebuie să primească înapoi, din partea organizatorului, toți banii plătiți până la acea dată.

Cei ce și-au cumpărat bilete la evenimente amânate sau anulate au la dispoziție 30 de zile pentru a decide dacă păstrează biletul și-l folosesc la data reprogramării evenimentului sau dacă doresc transformarea lui în voucher, ce poate fi folosit pentru un alt eveniment. După ce expiră răgazul de 30 de zile, biletul cumpărat devine automat valabil pentru ediția reprogramată a evenimentului sau festivalului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea