Rămâi conectat

Actualitate

Reguli noi în toate aeroporturile UE pentru transportul lichidelor în bagajele de mână, de la 1 septembrie: Medicamentele şi hrana lichidă pentru bebeluşi fac excepție

Ziarul Unirea

Publicat

în

Reguli noi în toate aeroporturile UE pentru transportul lichidelor în bagajele de mână, de la 1 septembrie: Medicamentele şi hrana lichidă pentru bebeluşi fac excepție

Începând cu data de 1 septembrie 2024, regulile pentru transportul lichidelor în bagajele de mână se vor înăspri din nou pe toate aeroporturile din Uniunea Europeană, a transmis miercuri dpa, citată de Agerpres.

Citește și: Cererile de acordare a cetățeniei române vor include un card personalizat: Modificări în legislație începând cu 1 septembrie 2024

De la această dată, pasagerii curselor aeriene vor putea transporta lichide în bagajele de mână doar în recipiente cu volum maxim de 100 mililitri. Pasagerilor li se va cere, de asemenea, să împacheteze toate recipientele într-o singură pungă de plastic transparentă, cu volumul maxim de 1 litru.

Regulile privind transportul lichidelor, introduse în 2006, fuseseră relaxate pe unele aeroporturi germane dacă bagajul putea fi controlat cu scanere de tomografie computerizată (TC), care utilizează o tehnologie dezvoltată în scop medical şi pot desena rapid o imagine tridimensională a conţinutului unui bagaj.

Însă oficiali UE au formulat îndoieli cu privire la fiabilitatea noilor scanere TC pentru bagaje. Medicamentele şi hrana lichidă pentru bebeluşi sunt exceptate de la regulile privind lichidele.

Scanere vechi vs scanere noi

Totuși, noile reguli UE permit ca recipientele cu lichide să rămână în interiorul bagajelor la punctele de control echipate cu scanere noi, așa că ele nu vor mai trebui scose și expuse separat.

Pe de altă parte, lichidele şi dispozitivele electronice vor trebui în continuare să fie scoase din bagaje şi prezentate separat la punctele de control dotate cu scanere convenţionale, care sunt comune încă pe multe aeroporturi din UE.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Creșterea pensiilor din 1 septembrie 2024, un cocktail Molotov în versiunea românească – analist economic

Ziarul Unirea

Publicat

în

Creșterea pensiilor din 1 septembrie 2024, un cocktail Molotov în versiunea românească – analist economic Să crești pensiile cu peste 25% la aproape 75% dintre pensionari este o sinucidere și o enormă minciună, în actualele condiții ale economiei, potrivit analistului financiar Iancu Guda. Citește și: Recalculare pensii 2024: Ce se întâmplă cu pensiile care ar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea