Regulament pentru utilizarea parcurilor, locurilor de joacă și terenurilor de sport din Abrud
Regulament pentru utilizarea parcurilor, locurilor de joacă și terenurilor de sport din Abrud
Pentru încălcarea pevederilor acestuia, cetățenii riscă amenzi între 100 – 200 de lei
Aleșii locali abrudeni au aprobat în ședința de săptămâna trecută Regulamentul pentru utilizarea parcurilor, locurilor de joacă, locurilor de odihnă şi a terenurilor de sport aflate pe domeniul public al oraşului Abrud, care pot fi utilizate gratuit și doar pe timpul zilei. Nu au voie să intre în zona acestora persoanele aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a stupefiantelor.
Este interzis accesul cetățenilor pe spaţiile verzi, pe parcelele florare şi/sau cu arbuşti, iar în parcuri plimbarea pe biciclete, patine cu rotile și scutere nemotorizate este permisă doar pe pistele special marcate. Circulaţia copiilor sub 5 ani pe biciclete este permisă numai pe alei și doar sub supravegherea unui adult, fără să afecteze siguranţa celorlalte persoane.
În locurile de joacă nu este permis accesul cu biciclete, patine cu rotile, scutere nemotorizate sau skateboarduri, cu excepţia celor aparţinând copiilor sub 5 ani, însoţiţi de adulţi. Utilizatorii trebuie să mențină în stare de funcționare echipamentele instalate în parcuri sau locuri de joacă și să păstreze curățenia. Accesul cu câini de companie este permis numai în parcuri şi locuri de odihnă, cu obligarea purtării de către aceştia a lesei şi a botniţei. Posesorii de animale de companie vor deţine carnetele de sănătate ale acestora şi vor asigura vaccinarea lor. Ei vor face curățenie în urma animalelor de companie, când este cazul.
Accesul copiilor în spaţiul de joacă este permis cu sau fără însoţitori, astfel: a) copiii cu vârsta între 2-7 ani, obligatoriu însoţiţi de un adult; b) copiii între 7-14 ani fără însoțitori, c) copiii cu dizabilităţi, numai sub supravegherea unui adult.
Citește și: Abrud, oraș digitalizat: Licitația de peste UN MILION și jumătate de lei, pentru servicii IT, lansată în SEAP
Accesul animalelor de companie, aprinderea focului, fumatul în incinta locului de joacă și staționarea în perimetrul parcului de joacă a persoanelor care nu însoțesc copiii sunt 14 ani sunt interzise.
Utilizarea echipamentului de joacă din spaţiile de joacă este permisă doar copiilor cu vârsta cuprinsă între 2- 14 ani, până la greutatea maximă de 54 kg.
Însoţitorul copilului, părintele său reprezentantul legal al copilului îşi asumă responsabilitatea în caz de deteriorare a spaţiului de joacă sau echipamentului ca urmare a utilizării defectuoase a acestuia de către copii şi va suporta toate costurile de reparare sau înlocuire a acestora.
În incinta terenurilor de sport se vor desfăşura numai activităţi cu caracter sportiv, dar în mod excepţional pot avea loc şi alte activităţi de interes public, cu aprobarea Consiliului Local al Oraşului Abrud.
Utilizatorii terenurilor de sport sunt obligați să folosească încălţăminte adecvată activităţilor sportive ţinând cont de suprafaţa de joc a terenului. Pe terenul de sport se interzice accesul cu animale, biciclete, role, skateboarduri, scutere sau cu obiecte care pot duce la degradarea sau murdărirea terenului sintetic.
Utilizatorii care foloseasc un limbaj obscen, necuviincios, gesturi indecente sau devin violenți pot fi dați imediat afară de pe teren, ca de altfel și cei care produc zgomote și larmă, în special la orele de liniște (n.a., 13.00 – 14.00). Sunt interzise ruperea florilor, distrugerile de orice fel, activităţile comerciale și utilizarea aparaturii audio, dacă prin aceasta se deranjează liniştea publică etc. Pentru nerespectarea acestor prevederi, Primăria Abrud va aplica amenzi cuprinse între 100 – 200 de lei, pentru persoane fizice și între 1.000 – 10.000 de lei, pentru persoane juridice.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Proiect pentru mobilitate urbană de 6 milione de euro, la Blaj: Străzi reabilitate și modernizate, parcare supraetajată și depou pentru autobuze și microbuze
Proiect pentru mobilitate urbană de 6 milione de euro, la Blaj: Străzi reabilitate și modernizate, parcare supraetajată și depou pentru autobuze și microbuze Municipiul Blaj a depus proiectul pentru mobilitate urbană prin care mai multe străzi vor fi modernizate și reabilitate. Vor fi construite și o parcare supraetajată (Park&Ride) și un depou pentru autobuze și […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii7 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii