Rămâi conectat

Actualitate

Regimul hidrologic înregistrează valori normale ale debitelor afluente. Nu este necesară aplicarea Planului de restricţii

Dragoş Suciu

Publicat

în

Administraţia Naţională a „Apelor Române” informează că regimul hidrologic înregistrează valori normale ale debitelor afluente, fiind suficiente rezerve de apă pentru populaţie, industrie şi agricultură, şi nu este necesară aplicarea Planului de restricţii şi folosirea apei în perioade deficitare.

Administraţia Naţională „Apele Române” (ANAR) precizează că debitul Dunării la intrarea în ţară, în secţiunea Baziaş, va fi staţionar, la valoarea de 2.380 de metri cubi pe secundă, fiind aproape la jumătate faţă de media multianuală a lunii august (4.300 de metri cubi pe secundă). Pe tot sectorul aval Porţile de Fier, debitele vor fi în scădere.

„Există o rezervă suficientă de apă în lacurile de acumulare. Astăzi (luni – n.r.), în principalele 36 de lacuri de acumulare există un volum total de 3,69 miliarde metri cubi, care asigură satisfacerea tuturor folosinţelor de apă. Administraţia Naţională «Apele Române» monitorizează permanent volumul de apă stocat în lacurile de acumulare şi în secţiunile de control, astfel încât, pentru perioada următoare, rezerva de apă stocată în acumulări garantează asigurarea apei brute la valorile normale pentru toţi utilizatorii: populaţie, industrie, energie, agricultură, piscicultură şi agrement. În acest moment, Administraţia Naţională «Apele Române» asigură resursa de apă necesară programului de irigaţii, aşa cum a fost elaborat de către Administraţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare”, se arată într-un comunicat.

ANAR precizează că, pe baza debitelor afluente realizate în ultima lună în principalele lacuri de acumulare, a prognozelor hidrologice pentru lunile imediat următoare şi a cerinţelor de apă ale folosinţelor, resursele de apă pentru alimentarea folosinţelor prin sisteme centralizate vor fi asigurate fără restricţii.

Potrivit sursei citate, cerinţa de apă din România a scăzut cu 12,92 miliarde metri cubi de apă faţă de anul 1990, de la 20,4 miliarde metri cubi de apă la 7,48 miliarde metri cubi de apă, în prezent cerinţa de apă fiind defalcată pe trei categorii de utilizatori: populaţie – 1,16 miliarde metri cubi (15,51 la sută), agricultură – 1,41 miliarde metri cubi (18,85 la sută) şi 4,91 miliarde metri cubi de apă (65,64 la sută), cât este cerinţa de apă pentru sectorul industrial.

Sursa: Mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi vremea până în 19 august 2024: Temperaturi caniculare și ploi puține. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum va fi vremea până în 19 august 2024: Temperaturi caniculare și ploi puține. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru săptămâni ANM a publicat, vineri 19 iulie 2024, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, perioada 22 iulie – 19 august. Potrivit ANM, sunt anunțate temperaturi caniculare și ploi puține, în cea mai mare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea