Rămâi conectat

Actualitate

Refugiile montane, posturile sezoniere și bazele Salvamont din România vor fi dotate cu dezinfectant

Ziarul Unirea

Publicat

în

Muntele ne așteaptă să îi călcăm din nou pe cărări, iar, pentru ca drumeții să fie în siguranță și să poată respecta regulile de igienă și la mare înălțime, refugiile montane, posturile sezoniere și bazele Salvamont din România vor fi dotate cu soluție dezinfectantă.

Acțiunea Salvamont România a fost inițiată de Alpin Film Festival și Ski&Outdoor Magazine, cu sprijinul Clubului Alpin Român.

Comunicat Salvamont Romania , poate este de interes. Multumim.

Asociația CERT Transilvania este cea care a pus la dispoziție, într-o primă fază, 50 de litri de dezinfectant, iar dozatoarele au fost donate de Hotel Magazin/CAHM Europe.

Din Apuseni până în Făgăraș, din Bucegi până în munții Rodnei, salvamontiștii, ajutați de partenerii acestui proiect și de toți cei care vor să ne fie alături, vor începe amplasarea de dozatoare cu soluție dezinfectantă, în cât mai multe refugii montane, posturi sezoniere și baze Salvamont, astfel încât, odată cu revenirea pe munte, acestea, să poată fi folosite de turiști.

”Preocuparea permanentă a salvamontiștilor din întreaga țară este prevenirea evenimentelor montane și reducerea numărului de accidente pe munte. Muntele, cel pe care îl iubim atât de mult și care ne atrage permanent, ne pune acum în fața unei noi provocări, să nu răspândim între noi acest coronavirus. Haideți, împreună, ca iubitori ai muntelui, deopotrivă drumeți, practicanți ai sporturilor montane și salvamontiști să demonstrăm că muntele și activitățile montane nu reprezintă un factor de propagare a acestui virus. Fiți alături de Salvamont România și partenerii săi în campaniile de reducere a numărului de accidente pe munte” – Sabin Cornoiu, șeful Salvamont România.

”Outdoor Magazine este un proiect născut pentru a susține activitatea în aer liber, sportul în natură și sănătatea, astfel că suntem primii care ne dorim reluarea activităților montane. Pe de altă parte, Outdoor Magazine a susținut, susține și va susține fără rezerve toate acțiunile Salvamont. Era deci firesc să ne implicăm direct în această campanie inițiată de Salvamont și suntem mândri și bucuroși că i-am putut ajuta pe salvatorii montani. Am reușit să procurăm, cu ajutorul prietenilor și partenerilor noștri, dezinfectant și dozatoarele necesare pentru dotarea refugiilor montane, posturilor și bazelor Salvamont” – Andrei Huțanu, redactor-șef Ski&Outdoor Magazine.

”Această operațiune va fi unul dintre primele semne care ne vor arăta dacă civilizația a revenit pe munte. Sperăm ca soluțiile dezinfectante să rămână în refugii, iar cei care trec pe acolo să înțeleagă că au fost duse pentru a fi folosite de toți iubitorii de munte” – Dan Burlac, președintele Alpin Film Festival.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea