Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Referendumul pentru familie a FOST INVALIDAT. CCR a confirmat rezultatul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Referendumul pentru familie a FOST INVALIDAT. Curtea Constituțională a României (CCR) a confirmat, joi, rezultatul de invalidare a referendumului pentru familie, organizat pe 6 și 7 octombrie, din cauza neatingerii pragului legal de prezență de 30% necesar validării consultării populare.

Curtea Constituţională a României (CCR) a discutat, joi, rezultatul referendumului pentru revizuirea Constituției, în sensul redefinirii familiei ca fiind căsătoria „între un bărbat și o femeie”, organizat pe 6 şi 7 octombrie.

În ședința de miercuri, judecătorii CCR au respins cele patru contestații legate de procedura pentru organizarea și desfășurarea referendumului național pentru redefinirea familiei în Legea Fundamentală.

Curtea Constituțională a avut în dezbatere, miercuri, trei constestații privind respectarea procedurii de organizare şi desfăşurare a consultării populare depuse de avocatul Sever Alexandru Sbârnă și una formulată de Liliana-Elena Nedelea.

Biroul Electoral Central a anunțat, pe 8 octombrie, rezultatele referendumului pentru familie, desfășurat pe 6 și 7 octombrie.

Pentru redefinirea familiei au votat 91,56%, iar împotrivă 6,47% din cei prezenți la urne. Un procent de 21,10% de persoane s-au prezentat la urne, însemnând 3.857.308 din cei 18.279.011 de alegători. Astfel, pragul legal de prezență de 30% necesară validării referendumului nu a fost atins.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea