Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

UPDATE: Recurs la Curtea de Apel Alba Iulia – traficanții de droguri arestați săptămâna trecută cer să fie cercetați în libertate

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Magistrații de la Curtea de Apel Alba Iulia decid astăzi dacă cei patru tineri care au primit mandate de arestare la propunerea DIICOT Alba Iulia, pentru trafic de droguri, vor fi eliberați și cercetați în continuare în stare de libertate. Marius Gabriel Aldea, Ionuț Gabriel Cotuțiu, Mihai Romoșan şi Robert Tică (cu mandat de arestare în lipsă) au formulat recurs împotriva hotărârii pronunțate joi, 27 septembrie, de Tribunalul Alba.

Pentru alţi trei tineri, Paul Burcin, Emanuel Cornel Ghenescu şi Raul Mihai Nichimiş, magistraţii au dispus obligarea de a nu părăsi localitatea de domiciliu pe o perioadă de 30 de zile iar pentru Bianca Adriana Aldea nu s-a impus nicio interdicţie.

Cei 8 inculpați au fost reținuți de DIICOT Alba Iulia miercuri seara după ce domiciliile lor au fost percheziționate de ofițerii BCCO Alba Iulia care au ridicat o cantitate de aproximativ 600 de grame de haşiş, instrumente folosite la cântărirea şi porţionarea drogurilor şi două arme de vânătoare, cu muniţia aferentă.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor  de constituire a unui grup infracţional, deţinere şi vânzare de droguri de risc fără drept  şi introducerea în ţară de droguri de risc.

Potrivit anchetatorilor, în perioada ianuarie – septembrie a.c., membrii grupării au procurat din Spania şi au introdus în ţară, prin intermediul unor firme de curierat, cantităţi însemnate de droguri de risc (haşiş), ce erau destinate comercializării către  consumatori din județul Alba, la preţul de 60 de lei/gram.

UPDATE: După ședința Curții de Apel Alba Iulia s-a înmulțit numărul de arestați

Șase dintre persoanele cercetate de DIICOT Alba Iulia pentru trafic de droguri își vor petrece următoarea lună în arest, în urma deciziei luate astăzi de magistrații de la Curtea de Apel.

Potrivit purtătorului de cuvânt Cosmin Muntean, instanța a respins recursurile formulate de Marius Gabriel Aldea, Ionuț Gabriel Cotuțiu, Mihai Romoșan şi Robert Tică (cu mandat de arestare în lipsă) și a admis recursul formulat de DIICOT la sentința pronunțată de Tribunalul Alba, joi, 27 septembrie, prin care ceilalți 3 inculpați, Paul Burcin, Emanuel Cornel Ghenescu şi Raul Mihai Nichimiş, au primit doar interdicție de a părăsi localitatea.

Hotărârea Curții de Apel Alba Iulia este definitivă astfel că cei 6 tineri vor fi cercetați în continuare în stare de arest preventiv.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea