Recomandare OMS: Evitați procedurile stomatologice care generează aerosoli. Experții lucrează pentru a stabili riscul de transmitere

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Organizația Mondială a Sănătății recomandă amânarea vizitelor de rutină la stomatolog în contextul pandemiei COVID-19. Experții sunt în curs de a stabili  riscul de transmitere a virusului SARS-CoV-2 prin aerosoli, întrucât încă nu există date suficiente.

Curățarea dinților cu jet de aer sau apă și îndepărtarea cu ultrasunete a depunerilor sunt proceduri care aruncă în aer particule minuscule. Acestea ar putea purta noul coronavirus.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Benoit Varenne, expert OMS în sănătate dentară: „Toate aceste echipamente generează ceea ce noi numim particule purtate de aer sau aerosoli. Cei care lucrează în domeniul sănătății orale sunt expuși unui risc mare de a fi infectați cu coronavirus sau de a transmite infecția pacienților”.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

OMS recomandă evitarea sau minimizarea tuturor procedurilor dentare care generează aerosoli. Probabilitatea transmiterii virusului prin aerosoli, prin microparticule sau particule purtate de aer, este o necunoscută în acest moment.

Sursa : digi24

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419