Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Recomandare OMS: Evitați procedurile stomatologice care generează aerosoli. Experții lucrează pentru a stabili riscul de transmitere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Organizația Mondială a Sănătății recomandă amânarea vizitelor de rutină la stomatolog în contextul pandemiei COVID-19. Experții sunt în curs de a stabili  riscul de transmitere a virusului SARS-CoV-2 prin aerosoli, întrucât încă nu există date suficiente.

Curățarea dinților cu jet de aer sau apă și îndepărtarea cu ultrasunete a depunerilor sunt proceduri care aruncă în aer particule minuscule. Acestea ar putea purta noul coronavirus.

Benoit Varenne, expert OMS în sănătate dentară: „Toate aceste echipamente generează ceea ce noi numim particule purtate de aer sau aerosoli. Cei care lucrează în domeniul sănătății orale sunt expuși unui risc mare de a fi infectați cu coronavirus sau de a transmite infecția pacienților”.

OMS recomandă evitarea sau minimizarea tuturor procedurilor dentare care generează aerosoli. Probabilitatea transmiterii virusului prin aerosoli, prin microparticule sau particule purtate de aer, este o necunoscută în acest moment.

Sursa : digi24


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea