Recomandare OMS: Evitați procedurile stomatologice care generează aerosoli. Experții lucrează pentru a stabili riscul de transmitere

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Organizația Mondială a Sănătății recomandă amânarea vizitelor de rutină la stomatolog în contextul pandemiei COVID-19. Experții sunt în curs de a stabili  riscul de transmitere a virusului SARS-CoV-2 prin aerosoli, întrucât încă nu există date suficiente.

Curățarea dinților cu jet de aer sau apă și îndepărtarea cu ultrasunete a depunerilor sunt proceduri care aruncă în aer particule minuscule. Acestea ar putea purta noul coronavirus.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Benoit Varenne, expert OMS în sănătate dentară: „Toate aceste echipamente generează ceea ce noi numim particule purtate de aer sau aerosoli. Cei care lucrează în domeniul sănătății orale sunt expuși unui risc mare de a fi infectați cu coronavirus sau de a transmite infecția pacienților”.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

OMS recomandă evitarea sau minimizarea tuturor procedurilor dentare care generează aerosoli. Probabilitatea transmiterii virusului prin aerosoli, prin microparticule sau particule purtate de aer, este o necunoscută în acest moment.

Sursa : digi24

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419