Rămâi conectat

Actualitate

Recomandare OMS: Evitați procedurile stomatologice care generează aerosoli. Experții lucrează pentru a stabili riscul de transmitere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Organizația Mondială a Sănătății recomandă amânarea vizitelor de rutină la stomatolog în contextul pandemiei COVID-19. Experții sunt în curs de a stabili  riscul de transmitere a virusului SARS-CoV-2 prin aerosoli, întrucât încă nu există date suficiente.

Curățarea dinților cu jet de aer sau apă și îndepărtarea cu ultrasunete a depunerilor sunt proceduri care aruncă în aer particule minuscule. Acestea ar putea purta noul coronavirus.

Benoit Varenne, expert OMS în sănătate dentară: „Toate aceste echipamente generează ceea ce noi numim particule purtate de aer sau aerosoli. Cei care lucrează în domeniul sănătății orale sunt expuși unui risc mare de a fi infectați cu coronavirus sau de a transmite infecția pacienților”.

OMS recomandă evitarea sau minimizarea tuturor procedurilor dentare care generează aerosoli. Probabilitatea transmiterii virusului prin aerosoli, prin microparticule sau particule purtate de aer, este o necunoscută în acest moment.

Sursa : digi24


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Programul „Casa Verde Fotovoltaice” 2024: Beneficiarii vor fi obligați să-și cumpere și sistemul de stocare a energiei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Programul „Casa Verde Fotovoltaice” 2024: Beneficiarii vor fi obligați să-și cumpere și sistemul de stocare a energiei Un proiect de ordin al Ministerului Mediului, aflat în dezbatere publică, modifică ghidul de finanţare a programului „Casa Verde Fotovoltaice”, astfel încât cei interesați să primească bani și pentru achiziționarea unui sistem de stocare a energiei electrice produse, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea