Rămâi conectat

Actualitate

Recomandare OMS: Administrarea celor două doze de vaccin trebuie să aibă loc într-un interval de 21-28 de zile

Ioana Oprean

Publicat

în

Organizația Mondială a Sănătății a reacționat la informațiile din partea mai multor state europene, referitor la dorința de a amâna administrarea celei de-a doua doze de vaccin anti-Covid din motive de stocuri insuficiente. OMS a precizat că acest lucru este posibil doar în condiții excepționale și recomandă administrarea celor două doze de vaccin într-un interval de 21 până la 28 de zile.

Cererea de vaccinuri împotriva coronavirusului a crescut semnificativ, în condițiile în care Guvernele adoptă noi restricții și măsuri de lockdown pentru a limita răspândirea virusului, în special a noii tulpini, notează Reuters.

Alba Iulia Music & Film Festival 2025

Chiar și așa, SAGE (n.r – Grupul Experților de Consultanță Strategică pentru Imunizare) recomandă administrarea a două doze de vaccin într-un interval de 21-28 de zile.

„SAGE a făcut o prevedere pentru ca țările aflate în circumstanțe excepționale privind aprovizionarea cu vaccin și situații epidemiologice deosebite să întârzie administrarea celei de-a doua doze pentru câteva săptămâni, pentru a maximiza numărul de persoane care beneficiază de o primă doză”, a declarat Alejandro Cravioto, președintele Grupului Strategic de Experţi Consultanţi în Imunizare (SAGE), într-un briefing de presă online.

Directorul general al SAGE, Joachim Hombach, susține că mărirea intervalului de timp dintre cele două doze de vaccin Pfizer este totuși acceptabilă pentru ţările care nu pot aplica recomandarea principală.

”JCI, autoritatea care face recomandări de acest tip din Marea Britanie, a acordat o flexibilitate de până la 12 săptămâni, ţinând cont de circumstanţele specifice cu care se confruntă ţara”, a spus acesta.

”Recunoaştem în totalitate că ţările pot considera că trebuie să fie mai flexibile în ceea ce priveşte administrarea celei de-a doua doze. Dar este important de reţinut că există foarte puţine … date empirice din studiile care stau la baza acestui tip de recomandare ”, a conchis Hombach.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România n-ar rezista caniculei fără prosumatori. APCE: La prânz, livrează energie cât centrala de la Cernavodă

Ioana Oprean

Publicat

în

România n-ar rezista caniculei fără prosumatori. APCE: La prânz, livrează energie cât centrala de la Cernavodă La orele prânzului, într-o Românie însorită, prosumatorii injectează în reţele energie cât Centrala Nuclear-Electrică de la Cernavodă. Fără apă pentru hidrocentrale și din cauza caniculei, prosumatorii au salvat până acum România de la blackout, au afirmat Reprezentanţii Asociaţiei Prosumatorilor […]

Citește mai mult

Actualitate

PENSII 2025 | Cum vor fi impozitate pensiile din luna septembrie 2025. Măsura vizează atât pensiile de stat, cât și cele private

Ioana Oprean

Publicat

în

PENSII 2025 | Cum vor fi impozitate pensiile din luna septembrie 2025. Măsura vizează atât pensiile de stat, cât și cele private Noile reglementări adoptate de Guvernul Bolojan, cu aplicabilitate de la 1 septembrie 2025, aduc schimbări semnificative atât în sistemul asigurărilor de sănătate, cât și în modul de impozitare a unor venituri sociale. Pe […]

Citește mai mult

Actualitate

Aproape o treime din populația UE nu-și permite o vacanță: Cum stau românii la acest capitol

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Aproape o treime din populația UE nu-și permite o vacanță: Cum stau românii la acest capitol Românii se numără printre europenii care în anul 2024 nu și-au permis nici măcar o săptămână de vacanță departe de casă. În clasament suntem desupra grecilor și bulgarilor. Citește și: O parte dintre angajații care beneficiază de vouchere de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea