Rămâi conectat

Actualitate

Recomandare OMS: Administrarea celor două doze de vaccin trebuie să aibă loc într-un interval de 21-28 de zile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Organizația Mondială a Sănătății a reacționat la informațiile din partea mai multor state europene, referitor la dorința de a amâna administrarea celei de-a doua doze de vaccin anti-Covid din motive de stocuri insuficiente. OMS a precizat că acest lucru este posibil doar în condiții excepționale și recomandă administrarea celor două doze de vaccin într-un interval de 21 până la 28 de zile.

Cererea de vaccinuri împotriva coronavirusului a crescut semnificativ, în condițiile în care Guvernele adoptă noi restricții și măsuri de lockdown pentru a limita răspândirea virusului, în special a noii tulpini, notează Reuters.

Chiar și așa, SAGE (n.r – Grupul Experților de Consultanță Strategică pentru Imunizare) recomandă administrarea a două doze de vaccin într-un interval de 21-28 de zile.

„SAGE a făcut o prevedere pentru ca țările aflate în circumstanțe excepționale privind aprovizionarea cu vaccin și situații epidemiologice deosebite să întârzie administrarea celei de-a doua doze pentru câteva săptămâni, pentru a maximiza numărul de persoane care beneficiază de o primă doză”, a declarat Alejandro Cravioto, președintele Grupului Strategic de Experţi Consultanţi în Imunizare (SAGE), într-un briefing de presă online.

Directorul general al SAGE, Joachim Hombach, susține că mărirea intervalului de timp dintre cele două doze de vaccin Pfizer este totuși acceptabilă pentru ţările care nu pot aplica recomandarea principală.

”JCI, autoritatea care face recomandări de acest tip din Marea Britanie, a acordat o flexibilitate de până la 12 săptămâni, ţinând cont de circumstanţele specifice cu care se confruntă ţara”, a spus acesta.

”Recunoaştem în totalitate că ţările pot considera că trebuie să fie mai flexibile în ceea ce priveşte administrarea celei de-a doua doze. Dar este important de reţinut că există foarte puţine … date empirice din studiile care stau la baza acestui tip de recomandare ”, a conchis Hombach.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Intervenție a pompierilor la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia pentru îndepărtarea elementelor de construcție de pe acoperișul clădirii

Bera Larisa

Publicat

în

Intervenție a pompierilor la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia pentru îndepărtarea elementelor de construcție de pe acoperișul clădirii În urma unei furtuni puternice, care a avut loc luni 22 iulie, în jurul orei 16.00, autoscara din cadrul Detașamentului de Pompieri Alba Iulia a fost mobilizată pentru a interveni la Universitatea „1 Decembrie 1918” […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea