Rămâi conectat

Actualitate

Recensământul 2022 începe ASTĂZI: La ce întrebări va trebui să răspundem

Ioana Oprean

Publicat

în

Recensământul 2022 începe ASTĂZI: La ce întrebări va trebui să răspundem

Marți începe oficial recensământul populaţiei şi locuinţelor din România, iar în prima etapă, care se va desfăşura în perioada 1 februarie – 13 martie 2022, Institutul Naţional de Statistică va prelua baze de date de la celelalte instituţii ale statului.

„Preluarea datelor din surse administrative este o etapă premer­gătoare contactului populaţiei cu recensământul propriu-zis, care începe pe 14 martie 2022 şi care se desfăşoară în două etape. În prima etapă, cetăţeanul are posibilitatea să se auto­recen­zeze, pri­mind o zi liberă de la ser­viciu, fie că lucrează la stat sau la privat. În a doua etapă, recen­zorul vizitează adresele unde nu s-a produs autorecen­zarea, ex­clusiv cu folosirea tabletei. Este pri­mul recensământ digitalizat 100% din România“, a declarat pentru ZF Cătălin Raiu, directorul de comunicare al Institutului Naţional de Statistică, citat de Mediafax.

Din primăvară, recenzorii merg din uşă în uşă

Alba Iulia Music & Film Festival 2025

Din 14 martie începe „autorecenzarea“, iar din 16 mai 2022, recenzorii ies pe teren cu chestionare pe tablete.

România a pierdut cel puţin 1,1 milioane de persoane din populaţia rezidentă din 2011 până în prezent. Sporul natural negativ şi migraţia externă sunt principalii factori ai scăderii populaţiei, a spus, în cadrul unui eveniment organizat în luna ianuarie, Tudorel Andrei, preşedintele INS.

La ultimul recensământ, cel din 2011, România avea o populaţie de 20,1 milioane de locuitori, iar în 2021, conform estimărilor INS, populaţia rezidentă a României a fost de 19,1 milioane de locuitori. Cel mai ridicat nivel al populaţiei României a fost înregistrat în anul 1992, când ţara avea 22,8 milioane de locuitori.

La ce întrebări va trebui să răspundem

În legătură cu întrebările la nivel de persoană, chestionarele vor cuprinde întrebări din categoria caracteristicilor demografice – sex, data nașterii, starea civilă legală, anul căsătoriei, numărul copiilor născuți vii (doar pentru persoanele de sex feminin).

Pentru clădiri, acestea vor cuprinde întrebări referitoare la tipul clădirii, anul construirii ei, materialele de construcție ale pereților exterior ai acesteia.

Pentru locuințe, vom fi întrebați cu referire la titlul sub care gospodăria ocupă locuința, numărul gospodăriilor din locuință, numărul persoanelor din locuință, tipul locuinței, statutul acesteia, poziția sa în clădire, situația ocupării sale, forma de proprietate, numărul camerelor de locuit, existența băii, bucătăriei, a closetului cu apă, a instalației de canalizare, cea a sistemul de alimentare cu apă rece și caldă, a instalației de alimentare cu apă caldă și a instalației electrice. Va trebui să precizăm dacă locuința noastră are un sistem de energie regenerabilă, este dotată cu instalație de aer condiționat, combustibilul folosit la gătitul zilnic, modul în care locuința este încălzită, tipul de echipament și combustibilul folosit pentru încălzirea sa, dar și dacă aceasta este termoizolată și reabilitată termic.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

FOTO | Exercițiul multinațional „EAGLE SAPPER 25”, la Alba Iulia: Militari români, francezi și belgieni, antrenamente și ședințe de tragere și distrugere, sub coordonarea Batalionului 136 Geniu „APULUM”

Ioana Oprean

Publicat

în

Exercițiul multinațional „EAGLE SAPPER 25”, la Alba Iulia: Militari români, francezi și belgieni, antrenamente și ședințe de tragere și distrugere, sub coordonarea Batalionului 136 Geniu „APULUM” Exercițiul multinațional „EAGLE SAPPER 25” s-a desfășurat în această săptămână  la Alba Iulia. Militari români, francezi și belgieni au paerticipat la antrenamente și ședințe de tragere și distrugere, sub […]

Citește mai mult

Actualitate

Euro digital versus bacnota euro. Adaptarea la tehnologii și la schimbările în preferințele de plată ale cetățenilor europeni, poate duce la dispariția banilor cash

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Euro digital versus bacnota euro. Adaptarea la tehnologii și la schimbările în preferințele de plată ale cetățenilor europeni, poate duce la dispariția banilor cash „Ce-i în mână, nu-i minciună”, expresia românească, s-ar putea ca pe viitor să nu mai fie valabilă și pentru banii fizici. Dezvoltarea euro digital este susținută tot mai mult e către […]

Citește mai mult

Actualitate

SĂNĂTATE 2025 | Pachete de servicii medicale minimale pentru neasigurați. Spitalizare contra-cost la stat și la privat. Care sunt excepțiile

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

SĂNĂTATE 2025 | Pachete de servicii medicale minimale pentru neasigurați. Spitalizare contra-cost la stat și la privat. Care sunt excepțiile Persoanele care nu plătesc la sistemul public de asigurări de sănătate, sau la Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) din varii motive, au acces la o serie de pachete minimale de servicii medicale gratuite […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea