Rămâi conectat

Actualitate

Recalcularea pensiilor: Ministrul Muncii: „La sfârșitul anului 2022 trebuie să avem legea gata”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Recalcularea pensiilor: Ministrul Muncii: „La sfârșitul anului 2022 trebuie să avem legea gata”

Marius Budăi, ministrul Muncii, a anunțat că pensiile românilor vor fi recalculate până la sfârșitul lui 2022. Acesta a vorbit și despre eliminarea inechităților.

”Se analizează toate cele cinci milioane de dosare de pensii, filă cu filă. La sfârșitul anului 2022 trebuie să avem legea gata”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi, sâmbătă, potrivit romaniatv.net.

”Ai nevoie de sursa bugetară pentru a rezolva inechitatile din sistem, pentru că eu nu cred că cineva se gândea să rezolve inechităţile prin tăierea din banii celor care au pensii mai mari şi să dea la ceilalţi, eu nu cred că se poate aşa.

În paralel, noi continuă să luăm filă cu filă toate cele cinci milioane de dosare, care sunt perioadele cu contributivitate, care nu, pentru că atunci când vom termina consultarea cu Banca Mondială, să putem intra în normal, cu acea formulă sau cu una îmbunătăţită.

Am analizat toate PNRR-urile din Uniunea Europeană şi nicăieri nu este prevăzut un prag, un zid de beton cu care să te izbeşte de cheltuielile sociale. Nici în PNRR-uri, nici în legislaţia naţională”, a continuat șeful de la Muncă.

Marius Budăi a vorbit și despre inechitățile din sistem.

”Eu cred că ar trebui să închidem discuţiile cu Comisia Europeană cu unii care au crezut că pot condamna românii la sărăcie până în 2070, pentru că este o utopie să crezi că poţi introduce toate pensiile din România într-un procent de 9,4 şi să rezolvi inechităţile din sistem”, a mai spus Budăi.

Sursa: antena3.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea