Reabilitarea viitorului spital din Zlatna, mai aproape de realitate! Contract de 8 milioane de lei, atribuit unei firme din județul Sibiu
Recent, Primăria Zlatna a încheiat contractul pentru desfăşurarea lucrărilor de modernizare a clădirii unde va funcţiona spitalul orăşenesc, respectiv secţia externă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia.
Finalizarea procedurii a fost înrârziată de o contestaţie la CNSC. Câştigătorul contractului este societatea Pin Company Sib SRL Sibiu, desemnată dintr-un total de patru agenţi economici care au depus oferte. Firma câştigătoare a oferit suma de 7.998.480 de lei, fără TVA. Cea mai mare parte a finanţării este asigurată din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional. Antreprenorul urmează să subcontracteze următoarele tipuri de lucrări: dezafectări, arhitectură şi rezistenta – Vatcons Team SRL – 28,00%; instalaţii electrice – Electrotimeia SRL – 9,64 %; instalaţii detecţie incendiu – Imsat Alba SRL – 1,00%; instalaţii alimentare cu gaz, stingere incendii şi trape de fum – Licam Prest SRL – 0,40 %, instalaţii antiefracţie – Electro-Hidro Instal SRL – 1,00%.
Spitalul Orăşenesc Zlatna a fost închis de Ministerul Sănătăţii în anul 2011, alături de mai multe unităţi medicale din ţară, fiind transformat, ulterior, în centru de permanenţă. Prin reabilitarea şi modernizarea clădirii existente, situată pe strada Horea, nr. 1, se doreşte aducerea spaţiului medical la standardele actuale de funcţionare, conform legislaţiei în vigoare.
„Necesitatea realizării proiectului rezidă din starea degradată în care se află la momentul actual clădirea, în special din punct de vedere al pierderilor de energie înregistrate, acestea traducându-se în cheltuieli ridicate cu asigurarea unui minim de confort necesar. Pornind de la ideea că edificiul obiect al proiectului a fost ridicat în 1731, de la sine înţeleasă slaba calitate a construcţiei si gradul de deteriorare în care se află. De-a lungul timpului clădirea a mai suportat lucrări de reparaţii, dar cu precădere din punct de vedere structural şi nu în ceea ce priveşte reabilitarea termică în vederea efcientizării energetice şi reducerii consumurilor. Costurile legate de reabilitarea termică a clădirii se consideră a fi mai mici comparativ cu costurile impuse de instalarea unei capacităţi suplimentare de energie termică pentru încălzire”, se precizează în caietul de sarcini.
Conform acestei documentaţii, pe terenul în suprafaţă de 2.944 mp sunt construite cinci clădiri (C1, C2, C3, C4 şi C5) având următoarele destinaţii: Spital P+1E, clădire propusă pentru lucrările de reabilitare şi modernizare, Pavilion administrative, Anexă (bucătărie, magazie), Atelier şi Garaje. Clădirea spitalului a fost construită în anul 1731, având o suprafaţă totală de 843 mp şi forma literei „L”. Construcţia a avut iniţial un regim de înălţime S+ P + E, însă de-a lungul timpului la nivelul subsolului s-au realizat lucrări de umplutură, astfel că în prezent are un regim de înălţime de P + E. Pereţii sunt realizaţi din zidărie de cărămidă plină şi au grosimi cuprinse între 20 şi 100 de centimetri, iar ca liant s-a folosit un mortar de var. Lucrările care vor fi efectuate în cadrul contractului vizează aducerea acestei clădiri la standardele anului 2020. Spitalul va avea o suprafaţă construită desfăşurată de 1.643,02 mp şi va beneficia de un număr de 10 locuri de parcare, în incinta terenului.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Modificări în Legea pașapoartelor 2025: Pașaportul simplu electronic, livrat gratuit la orice adresă din țară
Modificări în Legea pașapoartelor 2025: Pașaportul simplu electronic, livrat gratuit la orice adresă din țară De la 1 ianuarie 2025, legea pașapoartelor a suferit modificări, ceea ce face procesul de obținere al documentului mai simplu și mai accesibil. Schimbări aduse de Ministerul Afacerilor de Interne constau în livrarea gratuită a pașapoartelor simple electronice la orice […]