Rămâi conectat

Actualitate

Razie a Poliției Alba la centrele de colectare “fier vechi” din județ. Au fost date 50 de amenzi de peste 16.000 de lei

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 14-15 februarie, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au organizat pe raza întregului judeţ, o acţiune de control şi verificare a agenţilor economici ce desfăşoară activităţi de colectare a deşeurilor industriale reciclabile.

Potrivit IPJ Alba, “scopul acestei acţiuni a fost combaterea sustragerilor şi comercializării ilegale de cabluri, identificarea autorilor de infracțiuni şi a persoanelor care valorifică în mod repetat deşeuri feroase /neferoase prin intermediul centrelor de colectare şi stabilirea provenienţei acestora, depistarea persoanelor care colectează şi prelucrează ilegal deşeuri feroase şi neferoase, combaterea evaziunii fiscale.

De asemenea a fost verificat modul de întocmire a documentaţiei obligatorii privind provenienţa bunurilor gestionate.

În cele două zile de acţiune, au fost verificate 89 de centre de colectare a deşeurilor iar pentru nereguli constatate au fost aplicate 50 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 16.250 lei. De asemenea a fost confiscată cantitatea de 2.871 kg deşeuri feroase şi neferoase.”

De exemplu, cu ocazia verificărilor efectuate la un centru de colectare din Blaj a fost găsită cantitatea de 1.600 kg componente metalice, sustrase din infrastructura CFR (8 cupoane de șina de cale ferată, în lungime totală de 10 metri, 5 eclise, 36 de placi de fixare a șinei, 82 de tirfoane, 26 de călăreți, 26 de șuruburi).

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii i-au identificat pe principalii suspecţi de comiterea furtului, D.I., de 32 de ani şi D.S., de 37 de ani, angajaţi ai societăţii comerciale care desfăşoară lucrări de reabilitare şi modernizare a  tronsonului de cale ferata Coslariu – Sighisoara şi care în perioada 8-13 februarie 2013 au sustras materialele din infrastructura căii ferate din zona stației CFR Lunca.

Faţă de cei doi suspecţi a fost întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

Foto: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea