Rămâi conectat

Actualitate

Războiul din Ucraina: Prețul gazului în Europa atinge la bursă un nou record istoric

Ziarul Unirea

Publicat

în

Războiul din Ucraina: Prețul gazului în Europa atinge la bursă un nou record istoric

Prețul gazului în Europa în timpul tranzacționării la bursă a doborât miercuri recordul istoric înregistrat la sfârșitul lunii decembrie 2021. Prețul a crescut la aproape 2.230 de dolari la 1.000 de metri cubi m, conform Bursei de Valori din Londra ICE. În general, costul gazelor este în creștere cu 59,4%.

Citește și: Kievul în ALERTĂ: Rușii sunt tot mai aproape de capitală, anunță primarul Klitschko

Prețul futures din aprilie la hub-ul TTF din Țările de Jos a crescut la 2.226 dolari / 1.000 de metri cubi, sau 193,95 EUR per MWh (pe baza cursului de schimb EUR/USD actual, prețurile ICE sunt prezentate în EUR per MWh).

Costul gazului pe 2 martie a depășit constant 1.500 USD, 1.600 USD, 1.700 USD, 1.800 USD, 1.900 USD, 2.000 USD și 2.100 USD per 1.000 de metri cubi.

Creșterea cotațiilor de schimb pentru gaze se observă pe fondul faptului că SUA, UE, Marea Britanie, precum și o serie de alte state au anunțat impunerea de sancțiuni împotriva unui număr de persoane juridice și persoane fizice ruse, după invazia Rusiei în Ucraina.

În plus, prețul gazelor este în creștere în urma creșterii costului petrolului la cele mai ridicate niveluri din iunie 2014.

sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea