Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

RĂZBOI în UCRAINA, ziua 7: Trupe aeropurtate din Rusia au debarcat în orașul Harkov. Se dau lupte violente în jurul unui spital militar

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

RĂZBOI în UCRAINA, ziua 7: Trupe aeropurtate din Rusia au debarcat în orașul Harkov. Se dau lupte violente în jurul unui spital militar

Trupe aeropurtate ruse au debarcat la Harkov în cursul nopţii de marţi spre miercuri, a indicat armata ucraineană, făcând cunoscut că în oraşul din estul Ucrainei luptele sunt în curs de desfăşurare, notează AFP.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În cursul nopții de marți spre miercuri, trupe aeropurtate ruse au debarcat în Harkov, informează armata ucraineană, precizând că în orașul din estul Ucrainei luptele sunt, în continuare, în desfășurare.

Lupte violente se dau în jurul spitalului militar din oraș. „Trupele aeriene ruse au aterizat la Harkov (…) şi au atacat un spital” local, a declarat armata ucraineană într-un comunicat pe reţeaua Telegram.

„Lupte sunt în curs între invadatori şi ucraineni”, potrivit comunicatului.

Acest anunţ a fost făcut în ziua a şaptea a ofensivei ruse din Ucraina, lansată la 24 februarie şi care s-a intensificat marţi.

Harkov, un oraş cu 1,4 milioane de locuitori în apropiere de frontiera cu Rusia, a fost vizat marţi de mai multe bombardamente care au făcut cel puţin zece morţi şi peste 20 de răniţi, potrivit autorităţilor locale.

La Mariupol, un port de la Marea Azov, peste o sută de oameni au fost răniţi marţi în tiruri ale forţelor ruse, potrivit primarului oraşului, Vadim Boicenko, citat de presa ucraineană.

La Herson, ale cărui intrări erau deja controlate de forţele ruse, acestea din urmă au preluat în cursul nopţii controlul asupra gării şi portului, potrivit primarului oraşului, Igor Kolihaiev, citat de media locale. Spre dimineață ucrainenii au anunțat că au pierdur controlul orașului și că situația este gravă.

La Borodianka, la 50 de kilometri de Kiev, lovituri aeriene ruse au distrus marţi două clădiri rezidenţiale, potrivit prim-adjunctului ministrului de externe ucrainean, Emine Djeppar, care a distribuit un videoclip cu clădirile gri parţial în ruine, cu apartamente în flăcări.

Ministerul ucrainean al Apărării a mai indicat în cursul nopţii că se teme de un atac din Belarus.

„Trupele belaruse au fost puse în stare de alertă şi se află în zonele de concentrare cele mai apropiate de frontiera cu Ucraina”, a afirmat ministerul într-un comunicat pe Facebook.

În cursul zilei de marţi, serviciile ucrainene de informaţii au constatat o „activitate importantă” a avioanelor în zona de frontieră, iar acolo au fost observate convoaie de vehicule care transportau alimente şi muniţii, potrivit comunicatului.

Având în vedere aceste mişcări, Belarusul „probabil ar putea sprijini în viitor invadatorii ruşi în războiul ruso-ucrainean”, a avertizat ministerul.

„Atacuri cu rachete împotriva ţintelor militare şi civile” din Ucraina au fost lansate „sistematic” de pe teritoriul belarus de la începutul invaziei ruse din 24 februarie, a adăugat el.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu Un apel umanitar a fost lansat pentru familia Doncea, originară din Apuseni. Oamenii au rămas fără un acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu violent. Citește și: FOTO Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea