Război în Ucraina, ziua 22: Rușii au bombardat teatrul din Mariupol, unde se adăposteau peste 1000 de persoane. Președintele SUA îl acuză pe Putin de „crime de război”
Război în Ucraina, ziua 22: Rușii au bombardat teatrul din Mariupol, unde se adăposteau peste 1000 de persoane. Președintele SUA îl acuză pe Putin de „crime de război”
Oraşul-port din sudul Ucrainei, Mariupol, a fost puternic vizat de bombardamentele ruseşti în ultimele două săptămâni şi se estimează că peste 30.000 de persoane au reuşit să fugă deja, transmite BBC. Cel puţin 2.400 de civili au fost ucişi până acum în oraş, spun oficialii ucraineni.
Joi, alte 13 autobuze care transportau aproximativ 300 de refugiaţi au ajuns peste graniţa în regiunea Rostov din Rusia, a informat presa rusă.
Mariupol se confruntă cu cel mai grav dezastru umanitar, cu alimente, apă, electricitate şi alte provizii cheie întrerupte.
Rachetele ruseşti au lovit şi un spital de copii şi, ieri, un teatru în care se adăpostiseră peste 1.200 de oameni.
Cel puţin 2.400 de civili au fost ucişi până acum în oraş, spun oficialii ucraineni.
În cea de-a 22-a zi a războiului, tensiunile par să escaladeze. După bombardarea teatrului din Mariupol, unde se adăposteau între 1000-1200 de oameni, după ce bombardezi școli, clădiri rezidențiale sau grădinițe, nu ai cum să te numești altfel decât criminal de război, ar fi spus președintele Biden, citat de oficiali americani.
Trupele invadatoare „se confruntă cu dificultăți crescânde pentru a înlocui pierderile rezultate în urma luptelor”, se arată într-un raport al Institutului pentru Studierea Războiului, documentul precizând că militari din Armenia și Osetia de Sud – un teritoriu confiscat de Rusia în 2008 – sunt redistribuite în regiune.
Între timp, forțele ucrainene au reușit să respingă miercuri mai multe atacuri rusești asupra nord-vestului Kievului. Nu au fost raportate atacuri la marginea de nord-est a orașului.
Rezistența locuitorilor din orașul-port Mariupol este tot mai puțin numeroasă și consistentă. Bombardarea civililor continuă acolo și în Harkov, în nord-vestul Ukrainei. Este puțin probabil ca orașul să se predea dacă Rusia nu îl înconjoară. Până acum, rușii par incapabili să realizeze acest lucru.
Navele de război rusești au bombardat și regiunea Odesa,dar este puțin probabil ca rușii să încerce un asalt terestru fără un sprijin militar mai consistent. Sprijin care deocamdată nu poate fi asigurat.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Traficul pe autostrada A1, între Sibiu și Boița, REDESCHIS: Din cauza viscolului puternic, s-a instituit limită de viteză de 60 de km/h
Traficul pe autostrada A1, între Sibiu și Boița, REDESCHIS: Din cauza viscolului puternic, s-a instituit limită de viteză de 60 de km/h Traficul rutier de pe autostrada A1, între Sibiu și Boița, s-a deschis, începând cu ora 13.45, potrivit IPJ Sibiu. Șoferii trebuie să fie prudenți în continuare și în contextul viscolului puternic s-a instituit […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan