Rămâi conectat

Actualitate

Război în Ucraina, ziua 22: Rușii au bombardat teatrul din Mariupol, unde se adăposteau peste 1000 de persoane. Președintele SUA îl acuză pe Putin de „crime de război”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Război în Ucraina, ziua 22: Rușii au bombardat teatrul din Mariupol, unde se adăposteau peste 1000 de persoane. Președintele SUA îl acuză pe Putin de „crime de război”

Oraşul-port din sudul Ucrainei, Mariupol, a fost puternic vizat de bombardamentele ruseşti în ultimele două săptămâni şi se estimează că peste 30.000 de persoane au reuşit să fugă deja, transmite BBC. Cel puţin 2.400 de civili au fost ucişi până acum în oraş, spun oficialii ucraineni.

Joi, alte 13 autobuze care transportau aproximativ 300 de refugiaţi au ajuns peste graniţa în regiunea Rostov din Rusia, a informat presa rusă.

Mariupol se confruntă cu cel mai grav dezastru umanitar, cu alimente, apă, electricitate şi alte provizii cheie întrerupte.

Rachetele ruseşti au lovit şi un spital de copii şi, ieri, un teatru în care se adăpostiseră peste 1.200 de oameni.

Cel puţin 2.400 de civili au fost ucişi până acum în oraş, spun oficialii ucraineni.

În cea de-a 22-a zi a războiului, tensiunile par să escaladeze. După bombardarea teatrului din Mariupol, unde se adăposteau între 1000-1200 de oameni, după ce bombardezi școli, clădiri rezidențiale sau grădinițe, nu ai cum să te numești altfel decât criminal de război, ar fi spus președintele Biden, citat de oficiali americani.

Trupele invadatoare „se confruntă cu dificultăți crescânde pentru a înlocui pierderile rezultate în urma luptelor”, se arată într-un raport al Institutului pentru Studierea Războiului, documentul precizând că militari din Armenia și Osetia de Sud – un teritoriu confiscat de Rusia în 2008 – sunt redistribuite în regiune.

Între timp, forțele ucrainene au reușit să respingă miercuri mai multe atacuri rusești asupra nord-vestului Kievului. Nu au fost raportate atacuri la marginea de nord-est a orașului.

Rezistența locuitorilor din orașul-port Mariupol este tot mai puțin numeroasă și consistentă. Bombardarea civililor continuă acolo și în Harkov, în nord-vestul Ukrainei. Este puțin probabil ca orașul să se predea dacă Rusia nu îl înconjoară. Până acum, rușii par incapabili să realizeze acest lucru.

Navele de război rusești au bombardat și regiunea Odesa,dar este puțin probabil ca rușii să încerce un asalt terestru fără un sprijin militar mai consistent. Sprijin care deocamdată nu poate fi asigurat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul În jur de 4 milioane de seniori nu vor primi pensiile până de paște sau doar după paște, datorită poștei române care va avea un program special în următoare minivacanță. Livrarea acestora va începe pe 2 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea